Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, μπαίνουμε στην κουζίνα και σας σερβίρουμε… τα καλύτερα σπιτικά σουβλάκια! Το τεύχος αυτό θα γίνει δίχως αμφιβολία ένα από τα αγαπημένα σας. Γιατί; Επειδή στις σελίδες του φιλοξενεί το σουβλάκι – και μάλιστα σε κάθε μορφή του -καλαμάκι, με πίτα, με γύρο, κεμπάπ, οικολογικό, με φαλάφελ και πολλές ακόμα εναλλακτικές οι οποίες θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Ξεκινάμε με τα καλαμάκια
Χοιρινό, κοτόπουλο, κοτομπέικον, κεμπάπ και προβατίνα. Όλα μπορούν να φαγωθούν σκέτα ή παρέα με κάποια συνοδευτικά όπως πιτούλες, πατάτες τηγανητές και -φυσικά- τζατζίκι!
Επόμενη στάση;
Τα πολυαγαπημένα μας τυλιχτά! Εδώ θα βρείτε συνταγές για σουβλάκι με πίτα και γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, κυπριακή πίτα με σεφταλιές, χειροποίητα φαλάφελ και shawarma. Όλα νόστιμα και σπιτικά!
Σκεπαστές πίτες
Τις ετοιμάζουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε: με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό, με doner kebab, χοιρινά μπριζολάκια ή… μανιτάρια! Όλες ενισχυμένες με σος, μπόλικα τυριά και λαχανικά!
Η light εκδοχή
Σουβλάκια, δηλαδή, με λιγότερα λιπαρά και συνεπώς λιγότερες θερμίδες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Καλαμάκι ή σουβλάκι;
Σημασία δεν έχει πώς θα το πούμε, αλλά πώς θα το απολαύσουμε. Ξέρετε, καλοψημένο, ζουμερό, με όλα τα συνοδευτικά του, όπως πιτούλα, τζατζίκι, ντοματούλα, κρεμμυδάκι… Ψήνουμε και απολαμβάνουμε: Σουβλάκι χοιρινό, Σουβλάκι κοτόπουλο, Κεμπάπ, Προβατίνα σουβλάκι, Κοτομπέικον
5 μυστικά για το απόλυτο σπιτικό σουβλάκι
Ανακαλύψτε τα και ετοιμάστε τα δικά σας σουβλάκια τα οποία δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αγοραστά.
Ένα απ’ όλα!
Σκαρώνουμε τυλιχτά με με γύρο κοτόπουλο, χοιρινό, σεφταλιά, φαλάφελ και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Με μπόλικο τζατζίκι ή σος, ντοματούλα, κρεμμυδάκι, φρέσκοκομμένα μυρωδικά… Όλα αυτά μαζί, τυλιγμένα σε μια αφράτη, καλοφτιαγμένη πίτα κλασική, καλαμποκιού, τορτίγια…
Τυλιχτό με γύρο χοιρινό σε πίτα καλαμποκιού, Τυλιχτό με σεφταλιές σε κυπριακή πίτα, Τυλιχτό με φαλάφελ σε τορτίγια, Τυλιχτό με γύρο κοτόπουλο σε σπιτική πίτα, Shawarma με κοτόπουλο σε τορτίγια.
Ενισχυμένη γεύση
Τι να πει κανείς για τις σκεπαστές πίτες; Πρόκειται για ένα… διπλό ανοιχτό σουβλάκι το οποίο σερβίρεται με τη μορφή της πίτσας και μέσα του κλείνει ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Ναι, είναι η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο… Πάμε να φτιάξουμε μαζί: Σκεπαστή με χοιρινά μπριζολάκια, Σκεπαστή με μανιτάρια, Σκεπαστή με γύρο χοιρινό, Σκεπαστή με γύρο κοτόπουλο, Doner kebab.
Η meat free εκδοχή: Φτιάχνουμε εύκολο γύρο
Είναι το απόλυτο ελληνικό street food, το πιο αγαπημένο comfort food, το φαγητό στο οποίο κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί. Φυσικά και μιλάμε για το πιτόγυρο και στην ενότητα αυτή θα δούμε δυο πολύ διαφορετικές εκδοχές του.
Ετοιμάζουμε σουβλάκι light κρατώντας τη γεύση του και αφήνοντας στην άκρη όχι όλα, αλλά ένα μεγάλο μέρος των λιπαρών του. Light σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας, Γύρο από ψαρονέφρι με τηγανητές πατάτες φούρνου, Light κεμπάπ κοτόπουλο, Τυλιχτό με μπιφτέκι γαλοπούλας, Light σκεπαστή με μοσχάρι.
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα! Μην το χάσετε!