Συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός γεύσης, μαγείρισσα και προσωπικότητα των ελληνικών media και της τηλεόρασης, η Ελένη Ψυχούλη είναι μία από τις πιο πολυτάλαντες γυναίκες που γνωρίζουμε.
Μια γυναίκα σε διαρκή κίνηση, λαμπερή, χειραφετημένη, μητέρα, πάντα ανήσυχη και μπροστά από την εποχή της, η Ελένη που υπήρξε μεταξύ άλλων και για χρόνια συνεργάτης του Marie Claire, έχει πλέον μετακομίσει στην γενέτειρά της, τον Βόλο, όπου και την “συνάντησε” διαδικτυακά η διευθύντρια του περιοδικού Γαλάτεια Λασκαράκη για μια συζήτηση γεμάτη έμπνευση, μέσω Instagram Live, στα πλαίσια του Utopia Fashion Matters @Golden Hall.
Μας μίλησε για την χαρά αυτής της αποκέντρωσης, για τα οφέλη του να ζεις στην ελληνική περιφέρεια, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τα νέα σχέδιά της, που περιλαμβάνουν ένα πρωτότυπο reality show εξ ολοκλήρου γυρισμένο στο χωριό του πατέρα της στο Πήλιο με πρωταγωνιστές την κουζίνα αλλά και τους ανθρώπους του τόπου.
“Ξυπνάω το πρωί και κάτω από την πόρτα μου υπάρχουν 17 καϊκια που έχουν βγάλει το καλύτερο ψάρι”, μας είπε για την ποιότητα ζωής που απολαμβάνει κανείς στην όμορφη επαρχιακή πόλη, μαζί με το πολύ χαμηλότερο κόστος ζωής και το υψηλό βιοτικό επίπεδο.
“Πούλησα το σπίτι μου στην Αθήνα και αγόρασα ένα αρχοντικό στο Πήλιο. Σκοπεύω να το ανακαινίσω και να κάνω αυτό που ονομάζω “ταξίδια γεύσης”. Να έρχεται δηλαδή κανείς και να τον ξεναγώ σε ό,τι πιο νόστιμο έχει η περιοχή. Να του δίνω όλη την πληροφορία ώστε να ζήσει το μέρος σαν ντόπιος. Από το να τους μαγειρέψω μέχρι να τους δείξω την πιο κρυφή παραλία. Θα παρέχω αυτή την εμπειρία”, μας αποκάλυψε για την πρωτοποριακή τουριστική υπηρεσία που ανυπομονούμε να γνωρίσουμε.
“Η υγειονομική κρίση θα φέρει τον κόσμο πίσω στην επαρχία. Ενώ όλες οι παλιές κρίσεις έφερναν το κόσμο από την επαρχία στην Αθήνα”, εξηγεί το φαινόμενο να φλερτάρουν πολλοί με την ιδέα επιστροφής στον τόπο καταγωγής τους καθώς και το εκ νέου ενδιαφέρον του κόσμου για καλύτερο ποιοτικά φαγητό.
“Το λέω και το γράφω χρόνια: το νέο γκουρμέ είναι η πρώτη ύλη.”.
Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο βίντεο.