Μετά τους Πειρατές της Καραϊβικής δεν μπορούμε να μην σκεφτόμαστε τον Κάπτεν Σπάροου κάθε φορά που ακούμε τη λέξη Tortuga. Όμως μετά από μια βόλτα ως το εστιατόριο Tortuga στο ξενοδοχείο Naxian on the beach στη Νάξο, δεν μπορούμε παρά να νοσταλγούμε το λαβράκι καρπάτσο που ανασταίνει και μυθικούς πειρατές.
Σίγουρα βοηθάει και το γεγονός ότι στην παραλία της Πλάκας, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, η άμμος και τα κρυστάλλινα νερά θυμίζουν τα μέρη που συχνάζει ο Τζακ Σπάροου. Η άφιξη του εστιατορίου Tortuga χαιρετίστηκε από τους απανταχού κυνηγούς εκλεκτών γεύσεων με ενθουσιασμό, ενώ το περιοδικό Forbes έσπευσε να το συμπεριλάβει στους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τον γαστρονομικό παράδεισο που είναι η Νάξος, ξεχωρίζοντας μάλιστα συγκεκριμένα πιάτα από το μενού: μία τριλογία από σεβίτσε, κροκέτες χταποδιού, μύδια με πιπεριές και βότανα, λιγκουίνι με αχινό, γυαλιστερές και μύδια. Δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως αρκετή ώρα αφού έχεις χορτάσει”, σημειώνει χαρακτηριαστικά η συντάκτρια του Fortbes, Λόρι Βέρνερ.

Πίσω από την επιτυχία του project βρίσκεται ο Κώστας Καραμανής που, σε συνεργασία με την Μαρία Πολυκρέτη και τον Γιάννη Μαργαρίτη, υπογράφουν την Toruga. Το αστέρι στην κουζίνα είναι ο Γιάννης Παρίκος, σεφ που φέτος συνεργάζεται με τον Λευτέρη Λαζάρου στο Varoulko Seaside, ο οποίος χρησιμοποίησε στο έπακρο τα τοπικά προϊόντα της Νάξου που έκαναν το νησί ξακουστό στα πέρατα του κόσμου και μάγεψαν μεταξύ άλλων τον σεφ ταξιδευτή Αντονι Μπουρντέν: τα μοναδικά τυριά, τα γεμάτα χυμούς λαχανικά, τα νόστιμα κρέατα και βέβαια τα φοβερά ψάρια.

Βρείτε το εδώ:
Tortuga (εντός του ξενοδοχείου Naxian on the Beach), Πλάκα, Νάξος, τηλ. 2285 044300. Καθημερινά ανοιχτά λίγο μετά το μεσημέρι και έως τα μεσάνυχτα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below