Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα της κάθε γυναίκας στο να επιλέξει να συνεχίσει ή να διακόψει μια κύηση. Είμαι όμως κατηγορηματική στο ότι η πρόληψη της εγκυμοσύνης είναι καλύτερη της έκτρωσης. Η έκτρωση είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία η οποία σπανίως συμβαίνει χωρίς να επηρεάσει τη γυναίκα κυρίως ψυχικά αλλά καμιά φορά και σωματικά. Σε μια κοινωνία η οποία έχει στη διάθεσή της τόσα πολλά μέτρα αντισύλληψης, είναι πραγματικά ακραίο το να αντιμετωπίζει μια γυναίκα την έκτρωση ώς λύση .
Γνωρίζεις ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στις διακοπές κυήσεων;
Γνωρίζεις ότι το 22% των Ελληνίδων έχουν κάνει τουλάχιστον μια έκτρωση;
Γνωρίζεις ότι το 10% των γυναικών που έχουν κάνει έκτρωση είναι έφηβες;
Γνωρίζεις ότι στην Ελλάδα γίνονται ετησίως 350.000 εκτρώσεις;
Γνωρίζεις ότι το αντισυλληπτικό χάπι στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σε ποσοστό μόνο 3,5 %;
Σαφώς και θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου μια διακοπή κύησης θα είναι απαραίτητη και εκεί όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να γίνει. Σαφώς και θα υπάρξουν εξαιρέσεις όπου μια εγκυμοσύνη θα προέλθει παρόλα τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει το ζευγάρι και εκεί πράγματι δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί. Η αντισύλληψη όμως είναι δείγμα πολιτισμού και έτσι οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε. Μια έκτρωση μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία της γυναίκας. Γιατί λοιπόν να μην την αποφύγει προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με ένα από τα τόσα σύγχρονα μέσα αντισύλληψης που έχει στη διάθεσή της;
Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι πως αν δεν θέλουμε ένα παιδί στη ζωή μας μπορούμε να κάνουμε ασφαλές σεξ, με προφυλάξεις, χωρίς να αναγκαστούμε να μπούμε σε ένα χειρουργείο για να διακόψουμε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.Το προφυλακτικό, το αντισυλλητπικό χάπι και το σπιράλ είναι κάποιες από τις μεθόδους αντισύλληψης που προσφέρει η επιστήμη. Αυτό που μένει είναι να συζητήσετε με το γιατρό σας το ποια μέθοδος ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και να την εφαρμόσετε.