Είκοσι χρόνια πριν, υπήρχαν τα πρόσωπα, αλλά δεν υπήρχαν οι δόκιμοι όροι. H έστω, δεν ήταν διαδεδομένοι. Υπήρχαν οι καταστάσεις, αλλά δεν γίνονταν τέχνη. Το νέο βίντεο κλιπ των Someone Who Isn’t Me με τίτλο Gomenaki, προσγειώθηκε για να κάνει μουσική εικόνα την ύπαρξη των gender fluids ατόμων τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν την κακή τύχη να πέφτουν θύματα εκφοβισμού.
Ξημέρωνε Χριστούγεννα του 1998. Ήμουν στο club +SODA και χόρευα με φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Kάπου μέσα στο dancefloor τα μάτια μου έπεσαν πάνω σε ένα μοναχικό αγόρι. Ίσως το πιο αλλόκοτο που είχα δει μέχρι τότε. Χόρευε μόνο του μπροστά σε ένα ηχείο, φορώντας γυαλιά ηλίου. Το πλησίασα χορεύοντας, του χαμογέλασα και το κέρασα μια τσιχλόφουσκα. Μου χαμογέλασε και συνεχίσαμε να χορεύουμε μαζί μέχρι να κλείσει η μουσική.
Φύγαμε μαζί από το μαγαζί και πήγαμε για πρωινό. Εκεί δώσαμε το πρώτο μας φιλί το οποίο είχε γεύση μαρμελάδα φράουλα και ζεστή σοκολάτα. Δεν έχει σημασία πως τον έλεγαν. Σημασία έχει ότι ήταν καλός, έξυπνος και απόμακρος, χωρίς να έχω καταλάβει το λόγο, αφού δεν έβρισκα έναν. Μας άρεσε να κάνουμε μακρινές βόλτες με το αυτοκίνητό του και ο αγαπημένος μας προορισμός ήταν το Σούνιο. Εκεί σταματούσαμε και κοιτούσαμε το ναό του Ποσειδώνα αγκαλιά, χωρίς να μιλάμε.
Μια μέρα, καθώς βλέπαμε τηλεόραση στο σπίτι του, σηκώθηκε, πήγε στην κρεβατοκάμαρα και όταν επέστρεψε και στάθηκε στην πόρτα, φορούσε τα εσώρουχα, το νυχτικό και τη robe de chambre της μητέρας του. Τότε κατάλαβα γιατί ένιωθε διαφορετικός. Τον αγκάλιασα και μου εξήγησε πως υπάρχουν ημέρες που νιώθει αγόρι και ημέρες που αισθάνεται ακριβώς το ίδιο δυναμικά κορίτσι. Δεν μπορούσε αλλά ούτε και ήθελε να αποφασίσει τι από τα δυο θέλει να είναι οριστικά. Ζούσε μια ρευστή κατάσταση με το φύλο του αλλά και με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις που και αυτές ήταν αμφιφυλόφιλες.
Μιλήσαμε για ώρες και μου εξήγησε πως δεν είναι ούτε gay, ούτε bi, ούτε straight, ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι, ούτε τίποτα από όσα ξέραμε μέχρι τότε για την ταυτότητα φύλου αλλά και το σεξουαλικό προσανατολισμό. Κάθε λίγο ένιωθε κάτι εντελώς διαφορετικό για τον εαυτό του και για τα θέλω του. Αρκετά χρόνια αργότερα, η ρευστότητα αυτή καταγράφηκε από την επιστήμη ως gender fluid.
Πριν δυο ημέρες, κυκλοφόρησε ένα video clip το οποίο μοιάζει και με ταινία μικρού μήκους η οποία αναφέρεται με αριστουργηματικό τρόπο σε αυτό περίπου που έζησα είκοσι χρόνια πριν: Στα άτομα τα οποία έχουν ρευστότητα φύλου και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει ο κοινωνικός τους περίγυρος. Δυστυχώς η ματσίλα δίνει και παίρνει, ενώ δέχονται επιθέσεις και απόρριψη.
Το νέο 7ιντσο single των Someone who isn’t me , του girl group με τα τρία κορίτσια και κυκλοφορεί από την Αmour Records, μέσα από τον χαοτικό συνθετικό του ήχο και τα γυναικεία του φωνητικά είναι έτοιμο να σας ταξιδέψει μέσω εικόνας και ήχου στην ιστορία ενός παιδιού που οπωσδήποτε υπάρχει κάπου στην πόλη και περνάει αρκετές φορές δύσκολα επειδή απλά, θέλει να είναι ο πολύπλευρος ρευστός εαυτός του.