Hταν Σεπτέμβριος του 2015 όταν περπατούσα μέσα στη μηνιαία νομαδική έκθεση του Meet Market, η οποία εκείνη τη φορά γινόταν στο «six d.o.g.s». Aνάμεσα στους δημιουργούς με τις χειροποίητες δημιουργίες και τις κρεμάστρες με τα vintage ρούχα είδα μια ταμπέλα η οποία μίλησε στην καρδιά μου. Εγραφε «Θα γκρινιάζω για πάντα» και ήταν φτιαγμένη από τις Think Pig. Θα μπορούσε να το πει κανείς «έρωτας με την πρώτη ματιά». Κάθισα στο χώρο τους, επεξεργάστηκα τα αντικείμενα που λάνσαραν και έβρισκα τη μία τους ατάκα πιο έξυπνη από την άλλη. Απέκτησα μια επιγραφή η οποία βρίσκεται στην πόρτα του υπνοδωματίου μου και γράφει «Ούτε δούλα, ούτε κυρά», ενώ η κολλητή μου μού έκανε δώρο μια κάρτα γενεθλίων με την υπογραφή τους που γράφει «Μια μέρα πιο κοντά στο θάνατο».

Η Αθηνά Αλεξιάδου και η Μαριλένα Βαϊνανίδη είναι τα δύο κορίτσια που αποτελούν το badass δίδυμο του brand Think Pig. Kickass ατάκες, black χιούμορ, εξυπνάδες και αυτοτρολάρισμα είναι τα όπλα τους για να μετατρέψουν καθημερινά χρηστικά αντικείμενα σε μικρά έργα urban τέχνης. Πρόσφατα, αφού είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν τους κόμικ εαυτούς τους ως το κόκκινο και το ροζ κορίτσι, εκδόθηκαν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Key Books. «Το κόκκινο κορίτσι είναι η Αθηνά και το ροζ η Μαριλένα. Είμαστε και τα δύο κυνικά αλλά και ρομαντικά στο βάθος, έχουμε πολλές πλευρές, όπως οι πιο πολλοί άνθρωποι, και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αλληλοσυμπληρωνόμαστε γιατί η πλευρά που επικρατεί κάθε φορά στη μία συμπληρώνει την πλευρά που επικρατεί λιγότερο στην άλλη», λένε οι ίδιες για τα σκίτσα που τις αντιπροσωπεύουν. Η Αθηνά είναι διακοσμήτρια, έχει δουλέψει σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο παρελθόν και έχει ένα εργαστήριο στην Ηλιούπολη όπου κάνει κατασκευές. Η Μαριλένα είναι φωτογράφος, έχει δουλέψει σε θεατρικές παραστάσεις και σε περιοδικά και όταν έφτιαξε το πρότζεκτ spitishoot.com φωτογράφισε την Αθηνά στο εργαστήριό της, εκεί όπου ξεκίνησαν το Think Pig και στεγάζεται μέχρι σήμερα. Το brand μετράει ήδη δύο χρόνια ζωής και έχει γίνει κάτι παραπάνω από famous και viral.

Οι ίδιες λένε για τον τρόπο που κάνουν χιούμορ:

«Πιστεύουμε ότι το χιούμορ αν δεν διακωμωδεί τον εαυτό μας, τη ζωή, τον θάνατο και όσα μας βασανίζουν δεν είναι χιούμορ. Οπότε το κοινό το δέχτηκε πολύ θετικά εξαρχής και με τον καιρό εξελίσσεται όλο και καλύτερα. Το κοινό έχει ανάγκη να ξεφύγει από την κοινοτοπία, να απενοχοποιηθεί και να γελάσει και με πράγματα που ίσως φοβόταν πριν. Είναι απελευθερωτικό και λυτρωτικό αυτό».

Πρόσφατα εκδόθηκαν. Σε βιβλίο. Από την Key Books. Πώς νιώθουν που βρίσκονται στο ράφι; (Του βιβλιοπωλείου, μην παρεξηγηθώ.)


«Νιώθουμε τρομερή χαρά και έκπληξη γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα και ξαφνικά, αφού ξεκινήσαμε να κάνουμε κόμικ τον εαυτό μας, σαν προσωπικό μας αστείο, και μέσα σε λίγο καιρό είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και μας πρότειναν οι Key Books, τα βιβλία των οποίων λατρεύουμε, να γίνουμε οι ίδιες βιβλίο! Το νιώθουμε σαν παιδί μας, αφού το φτιάξαμε μόνες μας από την αρχή και η εκδοτική μάς έδωσε τη δυνατότητα να το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο»!

Για τη δυσκολία τού να γεννηθεί μια επιχείρηση στην Ελλάδα αυτή τη δύσκολη περίοδο είπαν:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις κάτι από την αρχή και να έχεις κέρδος, θέλει τρομερή υπομονή, οργάνωση και πειθαρχία, πρέπει να μπορείς να ζεις με πολύ λίγα για αρκετό καιρό και να πάρεις απόφαση ότι αυτό που σε γεμίζει να κάνεις είναι πιο σημαντικό από τα χρήματα. Το πιο δύσκολο κομμάτι στην πορεία μας μέχρι τώρα είναι αναμφισβήτητα το οικονομικό, γιατί μπορεί να έχεις πολλές ιδέες και όρεξη, αλλά να μην έχεις την οικονομική δυνατότητα να τις υλοποιήσεις. Το πιο εύκολο κομμάτι είναι το δημιουργικό, γιατί μας ευχαριστεί πολύ και νιώθουμε κάθε μέρα ότι αξίζει τον κόπο, και επίσης το ότι είμαστε δύο και μοιραζόμαστε τα εύκολα και τα δύσκολα».

 Είναι δύο girlboss που επένδυσαν στο μυαλό και στο ταλέντο τους για να κάνουν αντισυμβατική τέχνη βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στο χώρο της διακόσμησης. Τι έχουν να πουν στα κορίτσια που μας διαβάζουν τώρα; Ποια είναι η συμβουλή τους;

«Δεν ξέρουμε αν είμαστε σε θέση να δίνουμε συμβουλές, αλλά αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε ενδεικτικά είναι πως οτιδήποτε κι αν κάνεις στη ζωή δεν συμβαίνει μόνο του, αλλά είναι ένα σύνολο αποφάσεων που πρέπει να πάρεις. Δεν αρκεί να έχεις διάθεση και ταλέντο, πρέπει να έχεις πάρα πολλή πειθαρχία και να οργανώνεις τα πάντα ακόμα κι αν αυτό έχει κόστος στην προσωπική σου ζωή. Πρέπει να πάρεις απόφαση ότι μπορεί να τα βγάζεις πολύ δύσκολα πέρα, να μην έχεις χρόνο για πολλά άλλα πράγματα. Δεν μπορούμε δυστυχώς στη ζωή να τα έχουμε όλα, άρα για να κάνουμε κάτι σωστά θα πρέπει να κάνουμε λιγότερο σωστά κάτι άλλο. Οπότε πρέπει να εξετάζουμε τι θέλουμε πραγματικά, τι ανάγκες έχουμε, τι αντέχουμε και να βάλουμε όλη την αφοσίωσή μας σε αυτό που αντέχουμε περισσότερο, σε αυτό που μας κάνει να ξυπνάμε πιο χαρούμενοι το πρωί».

Για τη σχέση τους με το άλλο φύλο και για τον ιδανικό άνδρα είπαν:

«Αγαπάμε πολύ τους άνδρες, έχουμε πολλούς φίλους άνδρες και μας αρέσει να μαθαίνουμε το πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν. Είναι διαφορετικά πλάσματα από τις γυναίκες, είναι πιο ευθείς, πιο αφελείς και πιο συντηρητικοί. Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί είναι ένας λόγος να ξυπνάς το πρωί, είτε ο έρωτας αυτός είναι για κάποιον άνδρα, είτε για κάποιο χόμπι ή δημιουργία. Ο ιδανικός άνδρας στη θεωρία είναι πάνω κάτω ο ίδιος για όλες τις γυναίκες και πιθανότατα δεν υπάρχει στην πράξη. Ευτυχώς, δεν θα τσακωνόμασταν ποτέ για κάποιον άνδρα γιατί έχουμε διαφορετικά γούστα, όμως αυτό που σίγουρα έχουμε κοινό είναι ότι μας αρέσουν οι άνδρες που ξέρουν τι θέλουν, έχουν πάθος και δεν βολεύονται σε κανένα επίπεδο».

Για το αυτοτρολάρισμα και τους haters είναι αφοπλιστικές:

«Το χιούμορ ξεκινάει και καταλήγει στον εαυτό μας. Αν τα έχουμε καλά με αυτόν, μπορούμε και να τον κοροϊδέψουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να πλησιάσουμε επί της ουσίας τους άλλους ανθρώπους. Μας φαίνεται αστείο κάποιος να παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του, γιατί πραγματικά είναι όλα τόσο ρευστά, είναι η ζωή τόσο απρόβλεπτη, που δεν ξέρει κανείς αν θα υπάρχει αύριο. Είναι αλαζονεία να πιστεύεις ότι είσαι κάτι σπουδαίο – σπουδαίος είσαι μόνο για πολύ λίγους ανθρώπους, και αυτό γιατί τους κάνεις να νιώθουν σπουδαίοι οι ίδιοι.

Ευτυχώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει καμία έντονη αρνητική κριτική, ακούμε όμως πολύ προσεκτικά την καλοπροαίρετη αρνητική κριτική για να διορθωνόμαστε. Η αρνητική κριτική σε βοηθάει να πηγαίνεις μπροστά περισσότερο απ’ ό,τι η θετική. Μπορεί να σε στενοχωρεί, όμως αν είσαι έξυπνος πρέπει να τη λαμβάνεις πολύ σοβαρά υπόψη σου γιατί μόνο έτσι γίνεσαι καλύτερος. Το ‘‘haters’’ είναι βαριά λέξη, αν κάποιος μισεί κάποιον που περνάει καλά και θέλει να κάνει και τους άλλους να μην περνάνε καλά, σίγουρα θα έχει κάποιο θέμα με τον εαυτό του, αλλά επειδή δεν είμαστε γιατροί, το αντιμετωπίζουμε και αυτό με χιούμορ».

Τις δημιουργίες τους μπορείτε να τις βρείτε στο thinkpig.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below