Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ξεκίνησε και η επίδειξη Φθινόπωρο/Χειμώνας 2025 του Dior έδωσε τον τόνο, με μια συλλογή εμπνευσμένη από τις μεταμορφωτικές δυνάμεις της μόδας.

Με ιστορικές αναφορές που κυμαίνονται από την αρχιτεκτονική ραπτική του καλλιτεχνικού διευθυντή του Dior από το 1989 έως το 1996, Gianfranco Ferré, μέχρι το χαρακτήρα του μυθιστορήματος της Virginia Woolf, Orlando, η Maria Grazia Chiuri εξερεύνησε τη ρευστότητα της ταυτότητας και τους απόηχους της ιστορίας στο σύγχρονο ντιζάιν.

Στο catwalk του οίκου μια σειρά από ρευστά δαντελένια φορέματα μέσα από δερμάτινα τζάκετ ή βελούδινα σακάκια συνδύαζαν αριστοτεχνικά την αισθησιακή θηλυκότητα με το ανδρόγυνο ύφος.

Cropped παντελόνια και μπερέδες φορέθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε συνδυασμό με έναν γιακά με βολάν που αποκαλυπτόταν μέσα από τα πολλά διαφορετικά στυλ σε πανωφόρια της συλλογής και κορσέδες με φερμουάρ συνδυάστηκαν με λευκά πουκάμισα με γιακά, τα οποία η Chiuri πιστεύει ότι είναι το «ιδρυτικό στοιχείο μιας στολής απαλλαγμένης από τα στερεότυπα φύλου».

Υπήρχαν επίσης αρκετές χρηστικές πτυχές στη συλλογή με μοντέρνες καμπαρντίνες, ζεστά sheepskin και μακραμέ τζάκετ καθώς και το T-shirt J’Adore Dior του John Galliano που έκανε τη μεγάλη επιστροφή του.

Όπως κάθε επίδειξη του Dior, η πρώτη σειρά ήταν ένα θέαμα από μόνη της με ξεχωριστούς καλεσμένους όπως η Natalie Portman, η Michelle Monaghan του Τhe White Lotus και η Jisoo των Blackpink.

Παρακάτω όλα τα look της συλλογής:

Launchmetrics.com/Spotlight

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below