Η Anna Kendrick προχώρησε σε μια γενναία χειρονομία: ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τη νέα της ταινία σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν θύματα κακοποίησης και βίας, τις Rape, Abuse & Incest National Network και National Center for Victims of Crime. Ο λόγος για το true crime drama «Woman of the Hour», που παρακίνησε την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα να θέσει κάποια «πραγματικά σημαντικά ηθικά ερωτήματα για το έγκλημα» σύμφωνα με τη δήλωσή της.
Η Renée Williams, επικεφαλής της NCVC, σχολίασε σχετικά: «Σε έναν κόσμο όπου το είδος true crime συχνά παρουσιάζει την τραγωδία ως γοητευτική, το έργο της Anna στο “Woman of the Hour” ξεχωρίζει σαν μια αχτίδα ενσυναίσθησης και ηγεσίας. Υποστηρίζοντας μια προσέγγιση από την πλευρά των θυμάτων ενός εγκλήματος, μας βοηθάει να διαμορφώσουμε εκ νέου τις αφηγήσεις που δίνουν προτεραιότητα στην αξιοπρέπειά τους».
«Σε έναν κόσμο όπου το είδος true crime συχνά παρουσιάζει την τραγωδία ως γοητευτική, το έργο της Anna στο “Woman of the Hour” ξεχωρίζει σαν μια αχτίδα ενσυναίσθησης και πρωτοβουλίας».
Άλλωστε η Kendrick είπε ότι η νέα αυτή ταινία δεν είχε ποτέ κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεν πίστευε καν ότι θα απέφερε έσοδα, μέχρι που «στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου έκανε πρεμιέρα και την αγόρασε το Netflix, σκέφτηκα, α, θα βγάλει χρήματα. Έτσι, από εκεί που ήμουν σε φάση, “πείτε μου όταν είναι έτοιμη η ταινία” πέρασα στο “Θεέ μου, έχω τόσο μεγάλη ευθύνη”. Από εκεί που προλάβαμε οριακά την προθεσμία του Τορόντο, σκεφτόμουν, “υπάρχουν χρήματα που περνούν από χέρι σε χέρι” και αποφάσισα να μη βγάλω κέρδος από αυτήν». Άλλωστε, έχει υπάρξει και η ίδια στο παρελθόν σε κακοποιητική σχέση και μπορεί, κατά κάποιον τρόπο, να μπει στη θέση των επιζήσαντων.
Στην ταινία, που προβάλλεται από τα μέσα Οκτωβρίου, η Kendrick υποδύεται μια νέα γυναίκα που όταν γνωρίζει, το 1978, τον serial killer Rodney Alcala, σε ένα επεισόδιο της εκπομπής «The Dating Game» συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Ο χαρακτήρας της είναι βασισμένος σε υπαρκτό πρόσωπο, στην αληθινή παίκτρια Cheryl Bradshaw, που αποδίδει το γεγονός ότι βγήκε ζωντανή σε «καθαρή τύχη».
Ο Alcala πέθανε στη φυλακή το 2021, αφού είχε καταδικαστεί, το 2010, για τις δολοφονίες τεσσάρων γυναικών και ενός 12χρονου κοριτσιού, που διέπραξε στην Καλιφόρνια το διάστημα 1977-1979. Είχε συνδεθεί και με άλλες δολοφονίες στις ΗΠΑ, για τις οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκε η ενοχή του.