Τι είδε στη Φινλανδία μια μαμά από το Μπρούκλιν, η οποία μετακόμισε με την οικογένειά της εκεί; «Οι φινλανδικές βιβλιοθήκες είναι σε άλλο επίπεδο» σχολιάζει σε ένα βίντεο στο Instagram, εντυπωσιασμένη από την επίσκεψή της σε μια από αυτές, και μάλιστα όχι στην πρωτεύουσα, το Ελσίνκι, αλλά σε μια άλλη πόλη, το Έσπου.

Όπως αφηγείται στην ανάρτησή της:

«Σήμερα πήγαμε στη βιβλιοθήκη Lippulaiva, με έναν απίστευτο χώρο για παιχνίδι, ένα δωμάτιο χειροτεχνίας για ζωγραφική, 3d printing και ραπτική. Παρακολουθήσαμε ένα γρήγορο εργαστήρι ζωγραφικής. Υπάρχει ακόμα και κουζίνα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, από την οποία σχεδόν επιστρέψαμε σπίτι με μια παγωτομηχανή που δανειστήκαμε από τη βιβλιοθήκη, μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι είναι δύσκολο να την κουβαλήσεις στο σπίτι με το μετρό και ένα νήπιο. Αλλά ήδη σκοπεύω να επιστρέψω». Υπάρχουν και συνταγές online που μπορεί μια οικογένεια να υλοποιήσει στην κουζίνα της βιβλιοθήκης.

«Σήμερα πήγαμε στη βιβλιοθήκη Lippulaiva, με έναν απίστευτο χώρο για παιχνίδι, ένα δωμάτιο χειροτεχνίας για ζωγραφική, 3d printing και ραπτική».

«Μετά από αυτό επιστρέψαμε σπίτι, αν και θα μπορούσαμε να περάσουμε πολλές ώρες ακόμα. Τώρα θέλω να μάθω τι άλλο μπορώ να βρω σε μια φινλανδική βιβλιοθήκη, γιατί ακόμα δυσκολεύομαι να τα πιστέψω όλα αυτά».

Να σημειώσουμε ότι η χώρα έχει επίσης μακρά παράδοση στην ανάγνωση βιβλίων: Ο πληθυσμός της, των 5,5 εκατομμύριων, δανείζεται σχεδόν 68 εκατομμύρια βιβλία τον χρόνο και έχει μια από τις υψηλότερες καλύτερες αναγνωστικές αποδόσεις PISA στην Ευρώπη.

Δείτε το νέο βίντεο:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below