Ο πρώην CEO της Abercrombie & Fitch, Mike Jeffries, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου σκανδάλου αφού πριν από λίγες ώρες συνελήφθη για sex trafficking. Ο Mike Jeffries κατηγορείται μαζί με τον σύντροφό του, Matthew Smith, για εμπορία ανθρώπων ενώ στο στόχαστρο των ανδρών βρίσκεται ένας ακόμη άντρας που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε το FBI πέρυσι, με αφορμή αποκαλύψεις που ήθελαν τον Mike Jeffries και τον σύντροφό του να εκμεταλλεύονται και να κακοποιούν σεξουαλικά άνδρες σε εκδηλώσεις που φιλοξενούσαν στις κατοικίες τους στη Νέα Υόρκη και σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.  Σύμφωνα με την έρευνα του BBC, υπήρχε ένα εξελιγμένο δίκτυο μεσαζόντων που ήταν υπεύθυνοι για την εύρεση ανδρών ενώ, πριν από λίγο καιρό, περισσότεροι από 10 άντρες είχαν καταθέσει παρόμοιες ιστορίες κατηγορώντας τόσο τον Jeffries όσο και τον Smith. Στις περιγραφές του, τα θύματα υποστηρίζουν πως οι δύο άντρες τους ανάγκαζουν να ενδώσουν στις ορέξεις τους με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, αλλά και μια υποτιθέμενη ευκαιρία σταδιοδρομίας στο μόντελινγκ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Post Style (@poststyle)


«Αυτές οι συλλήψεις είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη δικαίωση των πολλών θυμάτων που κακοποιήθηκαν μέσω αυτού του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, το οποίο λειτουργούσε για πολλά χρόνια υπό την κάλυψη της Abercrombie», δήλωσε ο Brad Edwards, δικηγόρος των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής, και οι δύο άντρες αρνούνται τις κατηγορίες καθώς και οποιαδήποτε ανάμειξη στην εν λόγω υπόθεση ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει παραπάνω από 850 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Κεντρική φωτογραφία: Twitter, X, @Eyewitness News

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below