Για την Τελετή Εισαγωγής στο Rock & Roll Hall of Fame στις 19 Οκτωβρίου, η Zendaya και ο stylist Law Roach είχαν μια αποστολή: να δείξουν στο κοινό του Cleveland, στο Οχάιο, το καλύτερο αφιέρωμα στη Cher που έχουν δει ποτέ χωρίς μουσική. Τα κατάφεραν με ένα vintage, σχεδόν γυμνό φόρεμα.

Η Zendaya στράφηκε στη συλλογή «Foreign Intrigue» του Bob Mackie του 2001 για να βρει δύο σπάνια vintage κομμάτια που παρέπεμπαν σε ένα look που η Cher φόρεσε για πρώτη φορά στο The Cher Show το 1975. Η Zendaya περπάτησε πρώτα στο χαλί με ένα λευκό βραδινό παλτό με ζώνη και μεγάλα πέταλα επενδεδυμένα με χρυσές χάντρες και πέτρες bugle. Μέσα σε λίγα λεπτά, το έβγαλε για να αποκαλύψει το γυμνό φόρεμά της: μια λαμπερή χρυσή πρόταση με hulterneck, μια φούστα με σκίσιμο μέχρι το ύψος του μηρού και τίποτα άλλο παρά διαπλεκόμενες τιράντες που έδεναν γύρω από τον κορμό της.

Photo by Kevin Mazur/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Ο Roach επιβεβαίωσε στο Instagram του ότι το φόρεμα της Zendaya, η τελική εμφάνιση από την αρχική συλλογή του Bob Mackie που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2001, ήταν κεντημένο με χάντρες και πολύτιμες πέτρες στο χέρι. Το συνδύασε με χρυσές μεταλλικές γόβες και τα μακριά καστανά extensions της που θύμιζαν το χαρακτηριστικό χτένισμα της Cher.

 

Το δίδυμο Zendaya – Roach γνωρίζουν πώς να είναι πάντα στο θέμα των εμφανίσεων. Από τις εντυπωσιακές επιλογές τους στο press tour της ταινίας Dune μέχρι την εκδήλωση για την εισαγωγή της Cher στο Hall Of Fame, κάθε στυλιστική συνεργασία τους μένει για καιρό στο μυαλό των θαυμαστών.

H Cher τον Φεβρουάριο του 1975 με το φόρεμα – έμπνευση για τη Zendaya. Photo by CBS via Getty Images

Το συγκεκριμένο φόρεμα για παράδειγμα, που επέλεξαν για την εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου, 19 Οκτωβρίου, με τις τιράντες και τις αστραφτερές λεπτομέρειες στον κορμό, θυμίζει εκείνο της Cher για το ντουέτο του «I’m a Woman» με τη Raquel Willis στο The Cher Show το 1975.

Την ίδια στιγμή ο Bob Mackie είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές στο αρχείο της Cher για τις εμφανίσεις της στη σκηνή και στα show της. Ο Αμερικανός σχεδιαστής είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πιο εμβληματικές στυλιστικές στιγμές της Cher, από το πανύψηλο headpiece με τα φτερά, που φόρεσε στα Όσκαρ του 1986, μέχρι το γυμνό φόρεμά της με τα φτερά και τις λάμψεις, που είχε βάλει στο Met Gala του 1974.

Photo by Kevin Mazur/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Η Zendaya, αφού παρουσίασε τη Cher στη σκηνή, φωτογραφήθηκε μαζί της και με την Dua Lipa στο κόκκινο χαλί.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below