Πολύς ντόρος γίνεται κατά καιρούς για τη σχέση του πρίγκιπα William και της Kate Middleton και το κατά πόσο αυτή είναι αληθινή ή περνά κρίση. Μια μικρή λεπτομέρεια στην τελευταία εμφάνιση του πρίγκιπα της Ουαλίας έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά ή απλώς να μας αποκαλύψει άλλη μία βασιλική παράδοση.

Πάντα τα κοσμήματα της Kate Middleton βρίσκονται στο επίκεντρο, ειδικά εκείνα που απέκτησε μετά τον αρραβώνα και τον γάμο της με τον πρίγκιπα και διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Τι γίνεται, όμως, με τα δικά του;

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει επιλέξει τον τελευταίο καιρό να μην φορά την εμβληματική της βέρα με ζαφείρι και διαμάντια, ένα κομμάτι που κάποτε ανήκε στην αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Όσον αφορά όμως τον σύζυγό της, στην πραγματικότητα δεν έχει φορέσει ποτέ βέρα – μια απόφαση που πήρε πριν ακόμα παντρευτεί και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ενόψει της ημέρας του γάμου του ζευγαριού στις 29 Απριλίου 2011, μάλιστα, εκπρόσωπος του παλατιού είχε δηλώσει στο PEOPLE: «Θα υπάρχει μόνο μία βέρα, σύμφωνα με τις επιθυμίες του ζευγαριού».

Το δαχτυλίδι αυτό ανήκε στην Kate, η οποία, εκτός από το δαχτυλίδι αρραβώνων με ζαφείρια και διαμάντια που της χάρισε ο William το 2010 όταν της έκανε πρόταση γάμου, πήρε μια χρυσή βέρα την ημέρα του γάμου της, καθώς έγινε δούκισσα του Κέιμπριτζ. (Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στα 96 της χρόνια στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, έγινε πριγκίπισσα της Ουαλίας).

Ο πρίγκιπας William λοιπόν δεν έχει βέρα – και δεν φόρεσε ποτέ – πράξη που δεν είναι εντελώς αντίθετη με τη βασιλική παράδοση, αφού ούτε ο παππούς του, πρίγκιπας Φίλιππος, που ήταν παντρεμένος με τη βασίλισσα Ελισάβετ για 73 χρόνια, φορούσε βέρα.

Από την άλλη τόσο ο πατέρας του, όσο και ο αδερφός του, φορούν τη βέρα τους.

SplashNews.com

Γιατί ο πρίγκιπας δεν φορά βέρα;

Όσο για την επιλογή του πρίγκιπα William να μη φορέσει βέρα, μια πηγή που μίλησε στη Mirror δήλωσε ότι η απόφαση ήταν αποτέλεσμα του στυλ του μελλοντικού βασιλιά. «Δεν του αρέσουν τα κοσμήματα», εξήγησε η πηγή. «Δεν έχει φορέσει ποτέ κανένα. Αποφάσισε ότι δεν ήθελε να φορέσει ούτε βέρα. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές του προτιμήσεις».

Μιλώντας το 2018 στο Marie Claire, η βασιλική σχολιάστρια Eloise Parker πρόσθεσε περισσότερες πληροφορίες επί του θέμτος: «Αν και είναι παραδοσιακό για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να φορούν τόσο δαχτυλίδι αρραβώνων όσο και γαμήλιο δαχτυλίδι μετά τον γάμο τους, δεν ήταν ποτέ παράδοση για τους άνδρες να φορούν ένα», είπε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο πρίγκιπας William δεν τα φορούν. Νομίζω ότι όταν έχεις έναν γάμο που παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι, όλοι ξέρουν ότι είσαι παντρεμένος».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below