Να το ξεκαθαρίσουμε: η νέα Macan δεν είναι απλώς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι μια Porsche. Η ταχύτητα, η ακρίβεια, η αίσθηση απόλυτου ελέγχου που προσφέρει δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: βρισκόμαστε στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις με την καινοτομία. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η Porsche παραμένει σύμβολο αντοχής και μέσα από κάθε νέο μοντέλο της η θρυλική μάρκα αποδεικνύει ότι η εξέλιξη δεν σημαίνει απώλεια της ταυτότητας, αλλά ενδυνάμωση του πυρήνα, της ουσίας της. Για αυτό και η νέα Macan, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που σηματοδοτεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είναι το πιο σύγχρονο παράδειγμα αυτής της λογικής. Σχεδιασμένο μάλιστα για να αρέσει (και) σε ένα γυναικείο κοινό που απολαμβάνει αναπολογητικά τα γρήγορα αυτοκίνητα. Είναι εξάλλου γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες βρίσκονται ανάμεσα στους οδηγούς που αναζητούν την απόλυτη οδηγική εμπειρία πίσω από το τιμόνι μιας Porsche.

Με την ενσωμάτωση ηλεκτροκίνησης η Porsche δεν θυσιάζει σε καμία περίπτωση την οδηγική εμπειρία που έχει καθιερώσει τη μάρκα. Η αίσθηση της οδήγησης, η ανταπόκριση στις στροφές, η ένταση της απόδοσης παραμένουν ζωντανές διατηρώντας την αδρεναλίνη και το πάθος των οδηγών σε κάθε διαδρομή. H Macan είναι κάτι μια πρόσκληση προς όλους τους οδηγούς, νέους και παλιούς, να βιώσουν την εξέλιξη της Porsche, χωρίς να χάνουν το πάθος της οδήγησης. Ενσαρκώνει το όραμα για το μέλλον της αυτοκίνησης ενώ αποδεικνύει ότι η πραγματική εξέλιξη δεν είναι απλώς τεχνολογική. Αντίστοιχα, το «Keep Your Essence» δεν είναι απλώς ένα μήνυμα, είναι η φιλοσοφία που συνοδεύει κάθε μοντέλο της Porsche.
Μια φιλοσοφία που προσκαλεί τους οδηγούς να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία οδηγικής απόλαυσης ατενίζοντας το μέλλον.

Όπως σημειώνει ο φωτογράφος Kosmas Koumianos, που φωτογράφισε την καινούργια Porsche Macan για το Marie Claire στη νυχτερινή Αθήνα, «οι φωτισμοί της πόλης, από τα απομακρυσμένα φώτα του λεκανοπεδίου μέχρι τα διακριτικά φώτα των δρόμων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα κινηματογραφικό φόντο, υπογραμμίζοντας τις δυναμικές γραμμές και τις ανατρεπτικές καμπύλες της Macan». «Με έμπνευση τον κλασσικό και σύγχρονο κινηματογράφο, οι εικόνες παίζουν με τις σκιές και τις αντιθέσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που έχει κάτι από την γοητεία της μεγάλης οθόνης. Η ηρωίδα μας, μια γυναίκα που δεν φοβάται την περιπέτεια, δοκιμάζει την απαλή και δυναμική οδήγηση που χαρακτηρίζει την Porsche». Ο Έλληνας φωτογράφος που είναι και ο ίδιος λάτρης της μάρκας και οδηγός Porsche, επιβεβαιώνει ότι πέρα από την εμφανή της κομψότητα, η Porsche Macan «είναι πλέον το ιδανικό αυτοκίνητο για την πόλη, τα ταξίδια και τις δύσκολες διαδρομές, καθώς με την ισχυρή αυτονομία της, επιτρέπει άνετα ταξίδια χωρίς άγχος, ενώ οι compact διαστάσεις της την καθιστούν ιδανική για αστικές μετακινήσεις».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below