Αγαπάμε τα παντελόνια. Τα φοράμε με σακάκια για το γραφείο, με αθλητικά το σαββατοκύριακο και τα αντικαθιστούμε με ψηλοτάκουνα για μια βραδινή έξοδο. Αυτή τη σεζόν όμως, η maxi φούστα μας επανασυστήνεται και αναδεικνύεται ως ένα απαραίτητο στοιχείο  της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας μας.

Οι σχεδιαστές για το φθινόπωρο 2024 επανασχεδίασαν τις μάξι φούστες για καθημερινή χρήση, με μείγματα από μαλλί και βαμβάκι και έντονα, εντυπωσιακά κομμάτια με μοτίβα και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Οι Bottega Veneta, Prada και Khaite παρουσίασαν σιλουέτες σε γραμμή Α και σχήματα κλεψύδρας, ενώ ο Giorgio Armani εμφύσησε τα χαρακτηριστικά μοτίβα του σε ρευστά μάξι στυλ. Η Chloé αγκάλιασε την τάση του γυμνού ντυσίματος με διαφανείς δαντελένιες εκδόσεις για μια τολμηρή εμφάνιση, ενώ η Carolina Herrera απάντησε στη Y2K νοσταλγία με τζιν μάξι φούστες.

Εκτός από τους μεγάλους σχεδιαστές, πολλά ακόμα brands υπερασπίζονται επίσης την τάση της maxi φούστας του φθινοπώρου που συνδυάζεται αβίαστα με υπερμεγέθη πουλόβερ και ζακέτες ή που κρυφοκοιτάζει από το στρίφωμα του υπέροχου παλτό.

Maxi A-Line φούστες 

Brandon Maxwell

Οι Bottega Veneta, Burberry και Brandon Maxwell μας υπενθύμισαν ότι οι απλές μάξι φούστες σε γραμμή Α είναι εδώ για ακόμα μια σεζόν. Είτε είναι ραμμένη από πολυτελές δέρμα, με άψογα σιδερωμένες πιέτες ή γοητευτικά κουμπιά, μια φούστα που γλιστρά σε κάθε βήμα θα είναι πάντα κλασική.

Τζιν maxi φούστες

Bally

Οι λάτρεις του στυλ Y2K θα χαρούν να μάθουν ότι οι τζιν μάξι φούστες κλέβουν ξανά τις καρδιές των σχεδιαστών. Οι Bally, Conner Ives και Carolina Herrera φαίνεται να απολαμβάνουν τη χαλαρή τους εμφάνιση και τώρα είναι η σειρά σας να το δοκιμάσετε.

Εμπριμέ maxi φούστες 

Dries Van Noten

Τα εμπριμέ στυλ είχαν επίσης μια στιγμή στο επίκεντρο. Ο Giorgio Armani παρουσίασε μακριές φούστες με αστραφτερά τριαντάφυλλα και ο Brandon Maxwell με αφηρημένα floral prints. Ο Dries Van Noten επέλεξε έντονες γεωμετρικές γραμμές αντί για φλοράλ ενώ οι Lauren Ralph Lauren, Farm Rio και Faithfull the Brand προσφέρουν διάφορα ζωηρά μοτίβα για να αναδημιουργήσουν την εμφάνιση.

Εξαιρετικά μακριές φούστες

Jason Wu

Οι Jason Wu, Brandon Maxwell, και Prada έδειξαν μάξι φούστες σε πολύ μακριά μήκη. Εάν τα φθινοπωρινά σας ντυσίματα χρειάζονται μια φανταχτερή πινελιά, μια εξαιρετικά maxi φούστα είναι η απάντηση.

Form fitting φούστες 

Παρόλο που οι ογκώδεις σιλουέτες έχουν προτιμηθεί στο πλήθος της μόδας τον τελευταίο καιρό—σκεφτείτε τις φούστες με φυσαλίδες και τα τζιν παντελόνια—τα ρούχα με bodycon σιλουέτα δεν έχουν χάσει τη θέση τους στη μόδα. Οι Khaite,  Christian Siriano και Balmain τόνισαν τις καμπύλες με λεπτές μάξι φούστες κομμένες από πολυτελές ύφασμα που αγκαλιάζει το σώμα.

Φούστες με υφή

Chloe

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2024 είναι η χρονιά των εντυπωσιακών αξεσουάρ, αλλά θα τολμούσαμε να πούμε ότι τα φανταχτερά ρούχα διεκδικούν επίσης χώρο στο τοπίο—και οι μάξι φούστες με υφή πρωτοστατούν. Η Bottega Veneta έδειξε maxi επιλογές με κρόσσια, η Chloé αγκάλιασε τη κομψή boho-chic δαντέλα και ο LaQuan Smith απέδειξε ότι οι καθρέφτες δεν ανήκουν μόνο στις μπάλες της ντίσκο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below