Για μία ακόμη χρονιά η L’Oréal Paris, ως επίσημος συνεργάτης της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, υποδέχτηκε global ambassadors, σχεδιαστές μόδας και beauty experts της μάρκας, οι οποίοι ενώθηκαν για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης και συμπερίληψης. Μπροστά από την πιο διάσημη Όπερα του κόσμου, το Le Défilé L’Oréal Paris γιόρτασε τις γυναίκες και υπερασπίστηκε τον εκδημοκρατισμό της μόδας και της ομορφιάς.

Η L’Oréal Paris κάλεσε την οικογένεια των εκπροσώπων της, όπως οι Cara Delevingne, Kendall Jenner, Eva Longoria, Cindy Bruna, Jane Fonda, Andie MacDowell και άλλες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ανάμεσά τους, η Δούκισσα Νομικού, η Ελληνίδα ambassador της μάρκας που έλαμψε με το catwalk της και συνομίλησε στη συνέχεια με την Eva Longoria.

Έχεις καθόλου άγχος για το μεγάλο Défilé της LOréal Paris;

Ναι! Πάντα νιώθω ένα άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί δεν είμαι μοντέλο. Είναι πολύ αγχωτικό το να περπατάς στην πασαρέλα. Οπότε έχω αρκετό τρακ.

Δεν θα το φανταζόμουν με τίποτα, μιας που το έχεις κάνει τόσες φορές μέχρι τώρα.

Όντως, πολλές φορές. Εχω χάσει το μέτρημα. Πόσο καιρό το κάνουμε αυτό; Οκτώ χρόνια; Ναι. Μάλλον είναι επτά χρόνια, γιατί έχασα ένα. Όμως είναι ένα τόσο συναρπαστικό event. Πραγματικά λατρεύω αυτό το fashion show, γιατί έχουμε πολλούς διαφορετικούς σχεδιαστές, ενώ στην πασαρέλα περπατούν μοντέλα, ηθοποιοί και τραγουδίστριες. Έχουμε πρέσβειρες της μάρκας από όλον τον κόσμο. Οπότε περνάμε τέλεια, το διασκεδάζουμε πολύ.

Το σύνθημα του Défilé είναι «Walk Your Worth». Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Aποτυπώνει τη φιλοσοφία της LOréal, η οποία ανέκαθεν καλεί τις γυναίκες να ανακαλύψουν την αξία τους έξω από το μακιγιάζ, την περιποίηση και τα μαλλιά. Να την αναζητήσουν στη δουλειά τους, στις φιλίες, στις σχέσεις, στη ζωή τους. Είναι πολύ ωραίο που μια μάρκα τόσο διεθνής όσο η LOréal, με την απήχηση που έχει, χρησιμοποιεί αυτό το σύνθημα για να ενδυναμώσει τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Τι σημαίνει ενδυνάμωση για σένα;

Να υπάρχουν υποστηρικτικές δομές για τις γυναίκες παντού, είτε με τη μορφή μιας ένωσης γυναικών είτε μέσω της παροχής καθοδήγησης. Για μένα, η γυναικεία ενδυνάμωση είναι στόχος ζωής. Προσπαθώ συνεχώς να στηρίζω τις γυναίκες και να στρέφω την προσοχή του κοινού σε γυναίκες που κάνουν εκπληκτικά πράγματα. Επομένως, ενδυνάμωση είναι το να βοηθάς τις γυναίκες μέσω ενός συστήματος υποστήριξης.

Όταν σε πλησιάζουν νεαρές γυναίκες που σε θαυμάζουν, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε συνήθως;

Θέλουν να μάθουν πώς να γίνουν σκηνοθέτιδες, πώς να γίνουν ηθοποιοί. Πώς να γίνουν αυτό που αγαπούν. Κι εγώ τους λέω πάντα ότι μόνο στην πράξη μαθαίνει κανείς. Θέλεις να γίνεις σκηνοθέτιδα; Άρχισε να σκηνοθετείς. Θέλεις να γίνεις ηθοποιός; Άρχισε να παίζεις. Θέλεις να γίνεις συγγραφέας; Άρχισε να γράφεις. Μόνο στην πράξη μαθαίνεις. Κάνοντας λάθη και μαθαίνοντας μέσα από αυτά. Αποκομίζοντας εμπειρίες που θα σε διδάξουν κάτι.

Είσαι επίσης πολύ καλή στο multitasking.

Είναι δύσκολο. Είμαι κι εγώ μητέρα και προσπαθώ να τα ισορροπώ όλα. Δεν τα καταφέρνω και πολύ! Δεν ξέρω αν έχεις καταφέρει εσύ να βρεις μια ισορροπία. Δεν νομίζω ότι οι γυναίκες μπορούμε ποτέ να βρούμε μια ισορροπία. Πάντα νιώθουμε ότι κάτι δεν κάνουμε καλά, ότι δεν είμαστε σπίτι αρκετά ή ότι δεν δουλεύουμε αρκετά. Πιστεύω ότι ο πήχης για τις γυναίκες είναι πάρα πολύ ψηλά, κι αυτό είναι άδικο. Δεν νομίζω ότι το ρωτάει κανείς αυτό στους άνδρες, πώς ισορροπούν την επαγγελματική τους ζωή με την οικογένεια. Επομένως, δεν νομίζω ότι μπορεί καμιά μας να το κάνει «καλά». Εξαρτάται βέβαια πώς ορίζεις το «καλά». Πιστεύω ότι όλες μας κάνουμε απλώς το καλύτερο δυνατό.

Ταξιδεύεις πολύ. Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς, για να κρατάς την επιδερμίδα σου τόσο λαμπερή;

Το μυστικό είναι ο ύπνος. Κοιμάμαι καλά. Κοιμάμαι πάντα στο αεροπλάνο. Όταν πηγαίνω κάπου, προσπαθώ να προσαρμοστώ γρήγορα. Εφαρμόζω όλα τα κόλπα για να αποφύγω το jet lag, όπως το να μην φάω στο αεροπλάνο αλλά μόλις προσγειωθώ ή το να ξυπνήσω με την ανατολή του ηλίου. Έτσι, ο κιρκάδιος ρυθμός μου δεν αποσυντονίζεται. Εν ολίγοις, ο ύπνος είναι ό,τι σημαντικότερο για την επιδερμίδα μας.

Ακολουθείς κάποιο καθημερινό πρόγραμμα φροντίδας της επιδερμίδας;

Λατρεύω την περιποίηση, οπότε ναι, ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα πρωί και βράδυ. Δεν γίνεται να δείχνει ωραίο το μακιγιάζ σου, αν δεν φροντίσεις πρώτα την επιδερμίδα σου.

Έχεις κάποιο αγαπημένο προϊόν της LOréal Paris;

Έχω εκατό! Λοιπόν, μου αρέσει πολύ η Glotion. Είναι μια από τις αγαπημένες μου ενυδατικές, γιατί δίνει λάμψη στην επιδερμίδα μου. Λατρεύω επίσης τη σειρά Revitalift: το υαλουρονικό οξύ, τον ορό ματιών, τους ορούς νυκτός. Αγαπώ πολύ και την ενυδατική Revitalift με βιταμίνη C. Και λατρεύω το Magic Root CoverUp για κάλυψη των λευκών, γιατί βγαίνουν γρήγορα και δεν έχω χρόνο να πηγαίνω συνέχεια στο κομμωτήριο για ρίζα. Χρησιμοποιώ λοιπόν αυτό το σπρέι για να καλύψω εύκολα τα λευκά. Αγαπημένο μου είναι, φυσικά, και το κραγιόν Colour Riche. Ακόμα και πριν αρχίσω να συνεργάζομαι με τη LOréal ήταν το αγαπημένο μου κραγιόν.

Ποια είναι η αγαπημένη σου απόχρωση;

Μάλλον έχουν άλλη ονομασία σε κάθε χώρα, αλλά είναι ένα nude. Ένα μπεζ nude.

Θυμάμαι την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε και μου είπες ότι έχεις επισκεφθεί την Ελλάδα. Σκοπεύεις να επιστρέψεις σύντομα;

Πίστεψέ με, είναι το μόνο μέρος που δεν χορταίνω με τίποτα! Θέλω να πηγαίνω ξανά και ξανά. Υπάρχουν τόσα μέρη στην Ελλάδα για να επισκεφτείς, πέρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όπως όλα τα άλλα μικρά νησιά, η Ιος και τόσα άλλα, πραγματικά πανέμορφα μέρη. Θα μπορούσα να περάσω όλη μου τη ζωή εξερευνώντας την Ελλάδα!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below