Ο Βρετανός σχεδιαστής Kim Jones αφήνει το ρόλο του ως καλλιτεχνικός διευθυντής γυναικείων ενδυμάτων στον οίκο Fendi για να «επικεντρωθεί πλήρως» στη θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής ανδρικών ενδυμάτων στον Dior.

Η LVMH, μητρική εταιρεία τόσο του Dior όσο και της Fendi, δήλωσε: «Ο Kim Jones έχει συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργική κληρονομιά της μάρκας, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα τη σύγχρονη και διαπολιτισμική αισθητική του με την ιστορική κληρονομιά της Fendi. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του, η δουλειά του Jones καθοδηγούνταν αποκλειστικά από το πάθος και τη δημιουργικότητα».

Ο Jones είχε αναλάβει το ρόλο στη Fendi το 2020, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Karl Lagerfeld, ο οποίος κατείχε τη θέση παράλληλα με τον ρόλο του επικεφαλής σχεδιαστή στη Chanel μέχρι τον θάνατό του το 2019.

Θεωρείται ένα από τα εξέχοντα σχεδιαστικά ταλέντα παγκοσμίως στο ανδρικό ένδυμα που συνδυάζει επιρροές streetwear με ραπτική και ευρείες πολιτιστικές αναφορές από τα ταξίδια του στα σχέδιά του.

Ο ίδιος παρουσίασε την τελευταία του συλλογή για τη Fendi, συνδυάζοντας επιρροές flapper της δεκαετίας του 1920 με μινιμαλισμό της δεκαετίας του 1990, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον περασμένο μήνα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below