Η Kate Winslet στη νέα της ταινία είναι η Lee Miller, μια εμβληματική, πολεμική ανταποκρίτρια. Η Lee Miller, ήταν μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι και με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ένα φιλμ – ωδή στο έργο και τις προσωπικές θυσίες της φωτογράφου, αλλά και στις τολμηρές γυναίκες που πάλεψαν για να κερδίσουν μια θέση σε ανδροκρατούμενους χώρους, αλλάζοντας τελικά τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.

Η πολυαναμενόμενη ταινία έκανε πρεμιέρα στα μέσα Σεπτεμβρίου και κέρδισε πολύ θετικές κριτικές. Πριν από λίγες ώρες η ηθοποιός μίλησε στην Christiane Amanpour, του BBC, τόσο για τον ρόλο της και τη γυναίκα που υποδύεται, αλλά και για εκείνες τις γυναίκες που δεν διστάζουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με δυναμισμό.

«Είναι μάλλον, αυτό που είπατε. Δεν ήταν πολύ γνωστή στον κόσμο και όσα γνωρίζαμε δεν αποκάλυπταν τα όσα ήταν στην πραγματικότητα. Εγώ, προσωπικά, ήξερα ποια είναι, ως φωτογράφος και πώς έμοιαζε. Αλλά καθώς άρχισα να ψάχνω για τη ζωή της, ανακάλυψα ότι τη χαρακτήριζαν μόνο ως “πρώην σύντροφο του Μαν Ρει”, “πρώην μοντέλο”, “πρώην κορίτσι σε εξώφυλλα”. Όλα αυτά τη μείωναν κατά έναν τρόπο, μείωναν τη δύναμή της, την έκαναν να “κολλήσει” σε μια στιγμή της ιστορίας που δεν ήταν το σύνολο του χαρακτήρα της. Μετά τον θάνατό της ο γιος της ανακάλυψε τα ημερολόγιά της. Δεν πιστεύω ότι δεν ήθελε να εκθέσει όσα συνέβαιναν. Πιστεύω ήταν περισσότερο το ότι δεν μπορούσε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν τόσα τραύματα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τέτοιο τραυματικό στρες, όπως και εκείνη. Η έκθεση στον τόσο μεγάλο πόνο, που έζησαν τότε αυτοί οι άνθρωποι και ως παιδιά, έφερνε μνήμες από τις οποίες έπρεπε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να απομακρυνθεί και να κλείσει αυτές τις μνήμες, να μην ξαναμιλήσει γι’ αυτό. Γι’ αυτό πιστεύω άφησε στην άκρη εκείνο το υλικό. Και ο γιος της δεν γνώριζε τίποτα για τα όσα είχε κάνει η μητέρα του στον πόλεμο, μέχρι το 1977, οπότε εκείνη πέθανε και εκείνος βρήκε τα κουτιά με τα υπάρχοντά της», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί διάλεξε αυτόν τον χαρακτήρα.

Οι νέες γυναίκες στην υποκριτική

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christiane Amanpour (@camanpour)

Ο ρόλος της οικογένειάς της στην καριέρα της

Στη διάρκεια της κουβέντας τους οι δύο γυναίκες αναφέρθηκαν και στις νέες ηθοποιούς και γυναίκες, αλλά και στις κριτικές που γίνονται στο πρόσωπο της ηθοποιού. «Είναι πολύ σημαντικό το ότι είχα και έχω μια προσγειωμένη και αγαπημένη οικογένεια. Νοιάζονται για τα απλά και πιο σημαντικά πράγματα. Δεν τους ενδιαφέρει όλη η γύρω κουβέντα. Δεν έχω διαβάσει ποτέ κριτικές. Ποτέ δεν έχω παρακινηθεί από το λάθος πράγμα.

Όταν μεγαλώνεις σε μια οικογένεια τόσο υγιή με αγάπη και αυθεντικότητα, έχεις όνειρα. Έψαχνα για ένα όνειρο και ακολούθησα ένα που πίστευα ότι ήθελα, αλλά δεν ήξερα ότι θα πετύχω. Όταν πήρα το πρώτο μου σενάριο στα χέρια μου για την πρώτη οντισιόν μου στα 17, εκστασιάστηκα. Το διάβαζα και έλεγα πως δεν θα τα καταφέρω. Ο πατέρας μου με κοίταξε και είπε “θα το κάνεις”. Από τότε ήξερα. Πάντα διατηρώ μια προσγειωμένη στάση.

Ήμουν πολύ τυχερή και πάντα βλέπω τη θετική πλευρά. Δεν έχω κάνει ποτέ ναρκτωτικά, δεν έχω ξεσπάσει, δεν έχω παρασυρθεί. Και γι’ αυτό ευχαριστώ πάλι την οικογένειά μου. Αλλά ένιωθα λίγο αδύναμη στο πώς να αντιμετωπίσω τα σχόλια που ήταν ανήθικα, για παράδειγμα, για την εμφάνισή μου. Ήξερα ότι δεν είναι σωστό. Γι’ αυτό και με κάνει τόσο ευτυχισμένη να βλέπω υπέροχες, ισχυρές, νεαρές ηθοποιούς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να μη φοβούνται να πουν, “μισό λεπτό, δεν μπορείς να μιλάς έτσι για μένα”».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below