Ο Al Pacino υποδύθηκε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην υποκριτική – ο Μάικλ Κορλεόνε στο Νονό, ο Τόνι Μοντάνα στο Σημαδεμένο και ο Φρανκ Σέρπικο στο Σέρπικο, για να αναφέρουμε μερικούς.

Το να είναι μπαμπάς, ωστόσο, είναι ίσως ο πιο ικανοποιητικός ρόλος του από όλους. Στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Sonny Boy» ο 84χρονος ηθοποιός γράφει με αγάπη για τα τέσσερα παιδιά του, την Julie, 34 ετών, τα 23χρονα δίδυμα Anton και Olivia και τον Roman, 16 μηνών.

Σε συνέντευξή του στο PEOPLΕ μίλησε εκτενέστερα για την αγάπη που τρέφει για τα παιδιά του.

«Είναι τόσο υπέροχο να έχεις παιδιά. Για μένα, είναι μοναδικό. Μου αρέσει πολύ. Με άλλαξε, αν θέλετε να το πείτε έτσι, προς το καλύτερο. Άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τη ζωή. Η ιδέα του ότι επικεντρώνεσαι σε άλλους ανθρώπους, όχι στον εαυτό στου, στα παιδιά σου… εκεί είναι η πραγματική αγάπη».

Ο Al Pacino καλωσόρισε τον νεότερο γιο του τον Ιούνιο του 2023. Στην ερώτηση για το πώς η πατρότητα είναι διαφορετική αυτή τη φορά, λέει: «Λοιπόν, είναι πάντα το ίδιο. Είναι πάντα το ίδιο. Είναι ένα μίνι θαύμα. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Το αγαπώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τα παιδιά μου».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, ο Πατσίνο είπε ότι ο Roman «μεγαλώνει γρήγορα. Μαθαίνει πράγματα».

Ερωτηθείς αν ο Roman ήταν πίσω από την απόφασή του να γράψει τα απομνημονεύματά του, ο Pacino είπε στους Times: «Αυτός είναι ένας από τους λόγους, φυσικά. Και αυτό ήταν μια εκστρατεία για μένα να μείνω λίγο περισσότερο στα πράγματα, αν αυτό είναι δυνατόν».

Στο βιβλίο του ο ηθοποιός μιλά για την απίστευτη πορεία του, από το να ζει με τη μητέρα του και τους παππούδες του σε ένα διαμέρισμα στο Νότιο Μπρονξ μέχρι την εξέλιξή του σε έναν από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της γενιάς του.

Με το χαρακτηριστικό ειρωνικό του ύφος, μοιράζεται ιστορίες από τα παρασκήνια των γυρισμάτων ταινιών, όπως ο Νονός, το Cruising και το Dog Day Afternoon, μεταξύ άλλων.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έκανα», είπε στο PEOPLE για τη συγγραφή της ιστορίας της ζωής του. «Διανύω το 85ο έτος της ηλικίας μου. Όταν φτάνεις εκεί και αρχίζεις να βιώνεις την ηλικία, καταλαβαίνεις γιατί θέλουν να μένουν γραπτά τα γεγονότα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below