Η Weirdwave, από τις 17 Οκτωβρίου, παρουσιάζει στα σινεμά ένα animation για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια: Η«Γιούκου και το λουλούδι των Ιμαλαΐων» (Yuku and the himalayan flower, Γαλλία/Βέλγιο/Ελβετία, 2022, 65΄) είναι η ιστορία μίας ποντικίτσας που αφήνει την ασφάλεια της φωλιάς της για να σώσει τη γιαγιά της. Ένα μαγικό θέαμα, γεμάτο υπέροχα τραγούδια στα ελληνικά, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και αγαπήθηκε πολύ όπου κι αν προβλήθηκε.

@Artemis Productions Remi Durin and Arnaud Demuynck

Η υπόθεση

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντικάκι, που ζει με την οικογένειά της στα υπόγεια ενός μεγάλου κάστρου. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να παίζει μουσική με το γιουκαλίλι της, αλλά δεν θα διστάσει, όταν χρειαστεί, να αφήσει την ασφάλεια της φωλιάς της, κάνοντας ένα μεγάλο κι τολμηρό ταξίδι αναζήτησης και αυτογνωσίας μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων.

Εκεί, στο ψηλότερο σημείο της Γης, ανθίζει ένα μοναδικό άνθος, που ακτινοβολεί το Αιώνιο Φως… Ένα φυτό που τρέφεται με τον πιο ζεστό και λαμπερό ήλιο, το θρυλικό λουλούδι των Ιμαλαΐων. Η Γιούκου, για να αποκτήσει το λουλούδι που χρειάζεται η άρρωστη γιαγιά της, θα αντιμετωπίσει ένα σωρό εμπόδια, κινδύνους και κακουχίες.

@Artemis Productions Remi Durin and Arnaud Demuynck

Η ταινία έχει αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Cinekid της Ολλανδίας ενώ διακρίθηκε και με μια υποψηφιότητα για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα βελγικά Magritte Awards.

Δείτε το τρέιλερ:

Info

Προβάλλεται μεταγλωττισμένο για παιδιά 5+.

Μπείτε στο Instagram (@marieclairegreece) και λάβετε μέρος στον διαγωνισμό για δέκα τριπλές προκλήσεις για την avant-premiere την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, στις 15.00 μ.μ., στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ρεμί Ντουίν και Αρνό Ντεμούινκ. Σενάριο: Αρνό Ντεμούινκ. Με τις φωνές των: Μάριαν Κυπριανού, Πέννυ Φοινίρη, Άρης Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Έφη Χαραλάμπους, Εύρος Βασιλείου, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below