Για 13η χρονιά διοργανώθηκε το Spetses Mini Marathon, στο μαγευτικό νησί των Σπετσών. Το κορυφαίο multi – sport event της χώρας συγκέντρωσε χιλιάδες συμμετοχών το τριήμερο 4 με 6 Οκτωβρίου και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και όσους έδωσαν το παρών να ζήσουν μοναδικές στιγμές συναγωνισμού αλλά και χαλάρωσης, καθώς η διοργάνωση έχει γίνει πλέον ένα ετήσιο ραντεβού για παρέες και οικογένειες, μια αφορμή για απόδραση απο την πόλη όσο ο καιρός είναι ακόμα ζεστός.

Το τριήμερο ξεκίνησε με τον πιο δυναμικό τρόπο το απόγευμα της Παρασκευής 04 Οκτωβρίου με το Spetses Technogym Challenge, ένα πρωτοποριακό session αντοχής που έκανε την ενέργεια και την αδρεναλίνη να ξεχειλίσουν, μεταφέροντας τον παλμό της διοργάνωσης στην πλατεία Ποσειδωνίου.

Παράλληλα το πρωινό της ίδιας ημέρας, ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου και οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο Σπετσών, για να μοιραστούν με τους ενθουσιασμένους μαθητές την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες, παρακινώντας τους να παλεύουν διαρκώς για όλα όσα θέλουν να πετύχουν.

Τίποτα δεν μας σταματά

Το Σάββατο 05 Οκτωβρίου η Vichy Laboratoires με την αντηλιακή σειρά Capital Soleil ανέλαβε το Warm up session πριν την εκκίνηση των κολυμβητικών αγώνων, με τους εκατοντάδες αθλητές να προετοιμάζονται υπό τη καθοδήγηση του πρωταθλητή Γιάννη Δρυμωνάκου για του αγώνες που ακολούθησαν.

Μετά την ολοκλήρωση των κολυμβητικών αγώνων και παρά την επίμονη βροχή, η δράση μεταφέρθηκε και πάλι στην πλατεία Ποσειδωνίου, με τον παιδικό δρομικό αγώνα των 500 μ., το “My First Spetses Mini Marathon, Intermed”, για τους νεότερους δρομείς της διοργάνωσης (0-5 ετών). Στη συνέχεια, μαθητές από όλες τις τάξεις του δημοτικού έλαβαν μέρος στους παιδικούς δρομικούς αγώνες των 500 μ. και 1000 μ., kid’s race, Melissa Pasta, χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους απολάμβαναν το μαγευτικό ουράνιο τόξο από κάθε πλευρά της πλατείας. Το απόγευμα, το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στον αγώνα των 10χλμ, ο οποίος κάθε χρόνο σημειώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες και καθηλώνει τους επισκέπτες.

Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου οι χιλιάδες δρομείς ξεκίνησαν να προθερμαίνονται για τους αγώνες δρόμου των 25 χλμ. και των 5 χλμ.

Οι Ολυμπιονίκες που πήραν μέρος στο Spetses Mini Marathon

Στο κορυφαίο αθλητικό αυτό γεγονός συμμετείχαν τόσο απλοί πολίτες που ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, όσο και Ολυμπιονίκες που έκαναν τη χώρα μας υπερήφανη στο Παρίσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Μεταξύ αυτών ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου, οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού, η Δώρα Γκουντούρα, η Νόρα Δράκου, η Άννα Ντουντουνάκ, o Απόστολος Παπαστάμος, o Κωνσταντίνος Στάμου, o Βαγγέλης Μακρυγιάννης, o Δημήτρης Μάρκος, o Στέργιος Μπίλας, o Απόστολος Σίσκος, η Σοφία Μαλκογεώργου, αλλά και οι νεαρές πρωταθλήτριες κολύμβησης Άρτεμις Βασιλάκη, Γεωργία Μακρή και Ελένη Κοντογιώργου.

Όπως κάθε χρονιά, η τοπική κοινωνία, οι εθελοντές και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διοργανώνοντας έναν άψογο αγώνα. Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα. Μαρίνα Κουταρέλλη, με το πέρας της διοργάνωσης, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαιτέρως συγκινημένη και περήφανη που το Spetses Mini Marathon, η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στη χώρα, υποδέχεται ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες. Ευχαριστώ τους χορηγούς και όλους όσοι βοήθησαν να κάνουμε για ακόμη μια χρονιά πράξη το μότο μας “Νίκη είναι η συμμετοχή”, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις».

φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών. Το παρών στον αγώνα έδωσαν εξέχουσες μορφές της πολιτικής, όπως ο Yφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος έλαβε μέρος στους αγώνες κολύμβησης 3.000μ. και δρόμου 25 χλμ., παροτρύνοντας όλους τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής που η υγεία και η άθληση θα καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο. Στον κολυμβητικό αγώνα των 1.500μ., συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ στο νησί του Αργοσαρωνικού βρέθηκε και η Βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία έτρεξε στον αγώνα δρόμου 5χλμ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below