Τα πεντάλ στην καριέρα του φαίνεται να αλλάζει ο Keanu Reeves. Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου, ο ηθοποιός της ταινίας «Matrix» συμμετείχε στο Toyota GR Cup, μια σειρά αγώνων που απευθύνεται σε ερασιτέχνες οδηγούς, λάτρεις του αυτοκινήτου και επίδοξους οδηγούς, στο θρυλικό αυτοκινητοδρόμιο της Ινδιανάπολης.

Σε ένα πεδίο 33 αγωνιζομένων, ο Reeves τερμάτισε στην 25η θέση στον αγώνα 1 του Σαββάτου και κατέλαβε την 24η θέση στον αγώνα 2 της Κυριακής.

Σε ένα σημείο, μάλιστα, στον αγώνα του Σαββάτου, βρέθηκε για λίγο εκτός πίστας, αποφεύγονας τη σύγκρουση και τον τραυματισμό.

Ο Reeves οδήγησε το αυτοκίνητο με το νούμερο 92 BRZRKR, μια αναφορά στο γραφικό μυθιστόρημα «The Book of Elsewhere» που έγραψε μαζί με την China Miéville. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε τον Ιούλιο και αποτελεί μέρος της σειράς κόμικς BRZRKR του Reeves, το πρώτο από τα οποία κυκλοφόρησε το 2021. Συμπαίκτης του κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο πρωταγωνιστής του «Dude Perfect», Cody Jones.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως απόλαυσε την εμπειρία, την οποία περιέγραψε «διασκεδαστική». Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έλαβε μέρος σε αγώνες αυτοκινήτου. Το 2009, ο πρωταγωνιστής του «Speed» συμμετείχε και κέρδισε τον αγώνα διασημοτήτων του Long Beach Toyota Grand Prix.

Το «Speed», στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τη Sandra Bullock και στη διάρκειά του, προσπαθεί να σταματήσει την τρελή πορεία ενός λεωφορείου, γιορτάζει την 30ή επέτειό του με μια ειδική προβολή την Τρίτη στο Λος Άντζελες, στην οποία θα παρευρεθούν τόσο η Bullock όσο και ο Reeves.

Η ενασχόληση με τη μουσική

Πάντως, φαίνεται πως ο αγαπημένος ηθοποιός έχει πολλά ταλέντα, καθώς πέρα από την υποκριτική και τα αυτοκίνητα ασχολείται και με τη μουσική. Πριν από το «Matrix» ή το «John Wick», υπήρχε ο Keanu Reeves, ο μπασίστας του alt-rock συγκροτήματος Dogstar.

Ο Reeves ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ με συμμετοχή σε μερικές ταινίες – μεταξύ των οποίων και το «Bill & Ted’s Excellent Adventure» – όταν σχημάτισε τους Dogstar με κάποιους φίλους του στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το συγκρότημα περιόδευε συχνά σε όλη τη δεκαετία του ’90, άνοιγε συναυλίες για μεγάλα ονόματα όπως ο David Bowie και ο Bon Jovi και κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ πριν διαλυθεί το 2002, σύμφωνα με το NPR. Αλλά όπως δήλωσε ο Reeves στο Billboard πέρυσι, το να ξανασυσταυεί το συγκρότημα δεν κάτι εκτός πλάνων και συζήτησης.

Όταν οι πρώτες μέρες της πανδημίας επιβράδυναν τη ζωή όλων, τα μέλη του συγκροτήματος άρχισαν να κάνουν περισσότερες πρόβες Και σταδιακά, η επίσημη επιστροφή των Dogstar έγινε πραγματικότητα.

«Μου έλειψε να παίζουμε μαζί, μου έλειψε να γράφουμε μαζί, μου έλειψε να κάνουμε συναυλίες μαζί. Είναι κάτι που πάντα μου έλειπε», δήλωσε ο Reeves στο Billboard. «Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν παίζαμε πια, και μου έλειψε. … Μόλις αρχίσαμε να παίζουμε, και αισθανόμασταν καλά, και πραγματικά θετικά και δημιουργικά, τότε ήταν που είπαμε: “Εντάξει, ας το κάνουμε να συμβεί”».

 

Πριν από λίγο καιρό, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το «Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees» – το τρίτο του άλμπουμ και το πρώτο έπειτα από δύο δεκαετίες. Οι Dogstar βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία για την υποστήριξη αυτού του άλμπουμ.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below