Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο Nobody Wants This, και με πρωταγωνιστές τον Adam Brody και τη Kristen Bell, έρχεται να ταρακουνήσει τα νερά μιλώντας για ένα θέμα που δε συναντάμε συχνά ούτε στη μικρή μα ούτε και στη μεγάλη οθόνη. Τις ρεαλιστικές, υγιείς σχέσεις.

Στη σειρά των 10 επεισοδίων, ο Adam Brody υποδύεται έναν ραβίνο, τον Noah Roklov, που δε μοιάζει σε τίποτα με τους άλλους ραβίνους. Η σειρά του Netflix ξεκινάει με ένα δείπνο, στο οποίο ο Noah συναντά την Joanne (Kristen Bell). Και ενώ ο Noah ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό έτοιμος να παντρευτεί μια Εβραία, η ξανθιά -και όχι Εβραία- Joanne έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα. Οι δυο τους ερωτεύονται, παρά τις διαφορές τους, με την πρώτη ματιά. Για να είναι μαζί, χρειάζεται να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και οι δυο τους. Ο Noah πρέπει, για αρχή, το γεγονός ότι η Joanne δεν είναι Εβραία ενώ αντίστοιχα, η Joanne πρέπει να παλέψει με τις δικές της ανασφάλειες αναφορικά με τις σχέσεις.

Το μυστικό πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της σειράς 

Το Netflix έκανε ένα μεγάλο βήμα με το «Nobody Wants This» και κέρδισε. Η ρομαντική κομεντί δεν θυμίζει όσες έχουμε συνηθίσει, ενώ κέρδισε εξ αρχής την αγάπη του κοινού; Γιατί;

Υπάρχει η χημεία μεταξύ του Adam Brody και της Kristen Bell: Τα πειράγματά τους αξίζουν τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό, ενώ οι κυριαρχούν οι σκηνές που σε κάνουν να κοκκινίζεις γελώντας και να νιώθεις μια αναγεννησιακή ντροπή. Αλλά ο κυριότερος λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει αυτή η σειρά, ανάμεσα στις υπόλοιπες ρομαντικές κομεντί, είναι αυτό που αναφέραμε νωρίτερα: Η απεικόνιση μιας ρεαλιστικής και υγιούς σχέσης.

Το να βλέπεις τον Adam Brody να κυνηγάει την Kristen Bell – αρκετές φορές – για να επικοινωνήσει ειλικρινά και ανοιχτά μαζί της, είναι το είδος της τηλεόρασης που χρειαζόμαστε. Το να βλέπεις την Bell να δουλεύει μέσα από τις ανασφάλειές της, ενώ δέχεται υποστήριξη και εκτίμηση, είναι επίσης δυνατό σημείο του έργου.

Ακόμα και οι χωρισμοί τους, όπου κανένα από τα δύο μέρη δεν είναι «ο κακός», δεν ξενίζουν και δεν στεναχωρούν – συμβαίνουν, όπως, κάποιες φορές, και στη ζωή. Η σειρά τονίζει μια διαμάχη του πραγματικού κόσμου σε μία σχέση που δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει «στα χαρτιά» (λόγω των διαφορών μεταξύ των δύο μελών), αλλά καταλήγει να λειτουργεί, χάρη στην ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία των συναισθημάτων τους. Ο Adam Brody και η Kristen Bell απεικονίζουν πώς μια υγιής σχέση με συναισθηματική εγγύτητα, ευαλωτότητα και εξέλιξη μοιάζει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by theSkimm (@theskimm)

Τo Nobody wants This είναι μια καλή υπενθύμιση στις γυναίκες και τους άνδρες για το γεγονός ότι *θα πρέπει* να προσπαθούμε περισσότερο τόσο για τον εαυτό μας όσο για τους συντρόφους μας, ειδικά σε μια κοινωνία που εδώ και καιρό ντροπιάζει τις γυναίκες όχι μόνο επειδή αγαπούν τον ρομαντισμό, αλλά και επειδή επιδιώκουν τον σεβασμό και την επικοινωνία στις σχέσεις τους. Το όλο concept αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη στην αφήγηση καθώς μας υπενθυμίζει την αξία της προσωπικής ανάπτυξης και των υγιών σχέσεων και αναδεικνύει την αξία μιας ρομαντικής ζωής γεμάτης υποστήριξη και κατανόηση. 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below