Στις 7 Οκτωβρίου, σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Whitney Houston, Cissy.

Πέθανε στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ βρισκόταν σε ξενώνα για τη νόσο Αλτσχάιμερ, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, επιβεβαίωσε η σύζυγος του γιου της, Pat Huston.

«Οι καρδιές μας είναι γεμάτες πόνο και θλίψη. Χάσαμε τη μητριάρχη της οικογένειάς μας», ανέφερε η Pat σε δήλωσή της. «Η μητέρα υπήρξε μια ισχυρή και μεγάλη φιγούρα στη ζωή μας. Μια γυναίκα με βαθιά πίστη και πεποίθηση, που νοιαζόταν πολύ για την οικογένεια και την κοινότητα. Η πάνω από επτά δεκαετίες καριέρα της στη μουσική και τη διασκέδαση θα παραμείνει στο επίκεντρο της καρδιάς μας».

Η ανακοίνωση συνέχιζε: «Η συμβολή της στη δημοφιλή μουσική και τον πολιτισμό είναι απαράμιλλη . Είμαστε ευλογημένοι και ευγνώμονες που ο Θεός της επέτρεψε να περάσει τόσα πολλά χρόνια μαζί μας και είμαστε ευγνώμονες για όλα τα πολύτιμα μαθήματα ζωής που μας δίδαξε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη, μαζί με την κόρη της, Whitney και την εγγονή της Bobbi Kristina».

Η Emily Drinkard, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν τραγουδίστρια της σόουλ και του γκόσπελ. Στη μακροχρόνια καριέρα της έκανε φωνητικά για τον Έλβις Πρίσλεϊ μέχρι και την Αρίθα Φράνκλιν, ως μέλος του συγκροτήματος The Sweet Inspirations. Ηχογράφησε εκατοντάδες τραγούδια και η φωνή της ακούγεται να συνοδεύει τον Jimmy Hendrix αλλά και την Beyonce. Στη σόλο καριέρα της κέρδισε δύο βραβεία Γκράμι για τα άλμπουμ “Face to Face” και “He Leadeth Me” στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο πόνος για τον θάνατο της κόρης της

Whitney και Cissy Houston – Photo by Robin Platzer/Getty Images

Η κόρη της, η Whitney Houston, ήταν μια από τις μεγαλύτερες Αμερικανίδες τραγουδίστριες. Έφυγε από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου του 2012. Μετά τον θάνατό της κόρη της, η Cissy Houston δεν μπορούσε να σταματήσει να σκέφτεται αν θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι για να τη σώσει.

Μιλώντας στο PEOPLE το 2013 για τα απομνημονεύματά της, Remembering Whitney, η Cissy αναλογίστηκε τον τραγικό θάνατο της σταρ. «Νομίζω ότι ήμουν σπουδαία μητέρα και ακόμα αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να την είχα σώσει με κάποιο τρόπο. Σκέφτομαι, γιατί όχι; Γιατί να μην το αναρωτιέμαι αυτό; Εξακολουθώ να θέλω να είναι εδώ», δήλωσε τότε η Cissy. «Ναι, μακάρι να μπορούσα να την είχα σώσει. Λυπάμαι που έπρεπε να πεθάνει μόνη της και σε τέτοια κατάσταση ή δυσχερή θέση. Πραγματικά με στεναχώρησε πολύ και με πλήγωσε», πρόσθεσε.

«Ποιος ξέρει τι σου επιφυλάσσει η πορεία, πού θα πας στη ζωή σου. Η ζωή είναι πραγματικά τρελή και αστεία. Παίρνεις έναν δρόμο, μερικές φορές αυτό είναι καλό, μερικές φορές αυτό είναι κακό. Δεν ξέρεις. Δεν ξέρεις μέχρι να είναι πολύ αργά. Γιατί αν μπορούσα να σώσω την κόρη μου με οποιονδήποτε τρόπο, θα το έκανα. Με οποιονδήποτε τρόπο να μπορούσα να τη βοηθήσω».

Στα απομνημονεύματά της, η Cissy έγραψε με ειλικρίνεια για τον εθισμό της Whitney που οδήγησε στον θάνατό της από πνιγμό σε μπανιέρα ξενοδοχείου με ίχνη κοκαΐνης ακόμα στον οργανισμό της.

Εκείνη την εποχή, η Cissy είπε ότι ήταν «πολύ δύσκολο» να βλέπει την κόρη της να αγωνίζεται. «Κανείς δεν γεννιέται από μια γυναίκα που λέει “Θέλω η κόρη μου να γίνει τοξικομανής”», είχε πει. «Έκανα ό,τι μπορούσα. Αυτό που θεωρούσα σωστό. Κάποια παιδιά ακούνε και κάποια άλλα όχι. Τα περισσότερα από αυτά δεν το κάνουν και πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν μπορούν να διαχειριστούν και τις περισσότερες φορές δεν μιλούν στους γονείς τους γι’ αυτό».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below