Μια μεγάλη απώλεια θρηνεί η Madonna, ενός από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της ζωής της, του μικρότερου αδερφού της, Christopher Ciccone, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 63 ετών μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Η βασίλισσα της ποπ τον τίμησε με μια μακροσκελή ανάρτηση και μια σειρά από φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου γράφει:

«Ο αδερφός μου, Christopher, έφυγε από τη ζωή.

»Ήταν ο κοντινότερός μου άνθρωπος για πάρα πολύ καιρό.

»Είναι δύσκολο να εξηγήσω τη σχέση μας.

»Αλλά αναπτύχθηκε από την κατανόηση ότι και οι δύο ήμασταν διαφορετικοί και ότι η κοινωνία θα μας δυσκόλευε που δεν ακολουθούσαμε το status quo.

»Στην τρέλα της παιδικής ηλικίας μας κρατήσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και χορέψαμε.

»Για την ακρίβεια, ο χορός ήταν μια σούπερ κόλλα που μας κρατούσε ενωμένους.

«Στην τρέλα της παιδικής ηλικίας μας κρατήσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και χορέψαμε. Για την ακρίβεια, ο χορός ήταν μια σούπερ κόλλα που μας κρατούσε ενωμένους».

»Η ανακάλυψη του χορού στη μικρή μεσοδυτική πόλη μας με έσωσε και το ίδιο μετά και τον αδερφό μου.

»Ο δάσκαλος του μπαλέτου μου, που επίσης ονομαζόταν Christopher, δημιούργησε έναν ασφαλή χώρο για τον αδερφό μου που ήταν γκέι, μια λέξη που δεν λέγαμε ούτε καν ψιθυρίζαμε εκεί όπου ζήσαμε.

»Όταν επιτέλους πήρα το θάρρος να πάω στη Νέα Υόρκη να γίνω χορεύτρια, ο αδερφός μου ακολούθησε.

»Και για ακόμα μία φορά κρατήσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και χορέψαμε στην τρέλα της Νέας Υόρκης!

»Καταβροχθίσαμε την τέχνη και τη μουσική και τον κινηματογράφο σαν πεινασμένα ζώα.

»Ήμασταν στο επίκεντρο της έκρηξης όλων αυτών των πραγμάτων.

»Χορέψαμε στην τρέλα της επιδημίας του AIDS.

»Πήγαμε σε κηδείες και κλάψαμε, και πήγαμε χορεύοντας. Χορέψαμε μαζί στη σκηνή στην αρχή της καριέρας μου και, τελικά, έγινε ο καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλές περιοδείες. Στο καλό γούστο, ο αδερφός μου ήταν ο Πάπας και έπρεπε να φιλήσεις το δαχτυλίδι για να έχεις την ευλογία του.

«Πήγαμε σε κηδείες και κλάψαμε, και πήγαμε χορεύοντας. Χορέψαμε μαζί στη σκηνή στην αρχή της καριέρας μου και, τελικά, έγινε ο καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλές περιοδείες. Στο καλό γούστο, ο αδερφός μου ήταν ο Πάπας και έπρεπε να φιλήσεις το δαχτυλίδι για να έχεις την ευλογία του».

»Αντισταθήκαμε στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

»Στην Αστυνομία, στην Αστυνομία της Ηθικής και σε όλες τις Αρχές που στάθηκαν εμπόδιο στην καλλιτεχνική ελευθερία!

»Ο αδερφός μου ήταν ακριβώς στο πλευρό μου.

»Ήταν ζωγράφος και ποιητής και οραματιστής.

»Τον θαύμαζα. Είχε αψεγάδιαστο γούστο. Και δεν μασούσε τα λόγια του. Κάποιες φορές αυτό το χρησιμοποιούσε εναντίον μου αλλά πάντα τον συγχωρούσα.

»Μαζί ανυψωθήκαμε στα μεγαλύτερα ύψη.

»Και βουτήξαμε στα μεγαλύτερα βάθη.

»Με κάποιον τρόπο, πάντα βρίσκαμε ξανά ο ένας τον άλλο, πιανόμασταν από τα χέρια και συνεχίζαμε να χορεύουμε.

»Για ένα διάστημα δεν μιλούσαμε αλλά όταν ο αδερφός μου αρρώστησε, ξανά βρήκαμε τον δρόμο μας ο ένας για τον άλλον.

»Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τον κρατήσω ζωντανό όσο περισσότερο μπορούσα.

«Για ένα διάστημα δεν μιλούσαμε αλλά όταν ο αδερφός μου αρρώστησε, ξανά βρήκαμε τον δρόμο μας ο ένας για τον άλλον. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τον κρατήσω ζωντανό όσο περισσότερο μπορούσα».

»Προς το τέλος πονούσε πολύ.

»Για ακόμα μία φορά, πιαστήκαμε από τα χέρια, κλείσαμε τα μάτια και χορέψαμε. Μαζί.

»Χαίρομαι που δεν υποφέρει πια.

»Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κανένας σαν εκείνον.

»Το ξέρω ότι τώρα χορεύει κάπου».

Ο Ciccone συνδέθηκε αναπόσπαστα με την άνοδο της καριέρας της αδερφής του στη δεκαετία του ‘80. Είχε εμφανιστεί σε μουσικά βίντεο όπως στο τραγούδι «Lucky Star» και είχε αναλάβει τη διεύθυνση δύο περιοδειών της, των «Blond Ambition World Tour» και «The Girlie Show». Επιπλέον, ανέλαβε να διακοσμήσει τα σπίτια της αδερφής του, στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες. Όπως έλεγε, κάποιες φορές ήταν σαν να είναι παντρεμένοι: «Η σχέση μας ήταν σαν δίκοπο μαχαίρι. Κανένας δεν με πίεζε να παραμείνω κοντά της».

Το 2008 έγραψε το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Life with My Sister Madonna» («Η ζωή μου με την αδερφή μου Madonna») όπου παρουσίαζε την έντονη σχέση τους αλλά και τα ερωτικά μπερδέματά της. Έγινε μπεστ σέλερ αλλά κατέληξε να χάσει κάποιες από τις φιλίες του. Ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά στο λανσάρισμα μιας σειράς υποδημάτων που είχε σχεδιάσει ο ίδιος είπε ότι ήταν σε επαφή με την αδερφή του, αλλά «δεν συνεργάζομαι μαζί της και είναι καλύτερα έτσι».

Το 2016 παντρεύτηκε τον Βρετανό ηθοποιό Ray Thacker, που ήταν στο πλευρό του μέχρι τον θάνατό του. Η Madonna έχει χάσει δύο ακόμα μέλη της οικογένειάς της από καρκίνο, τη μητριά της, Joan Clare Ciccone, και τον μεγαλύτερο αδερφό της, Anthony Ciccone, το 2023.

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Madonna:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below