Μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών τσαγιού, το τσάι matcha έχει κερδίσει όλο και περισσότερο χώρο και έχει γίνει δημοφιλές ειδικά μεταξύ εκείνων που προσέχουν την υγεία και το βάρος τους.

Τα εύσημα πηγαίνουν στον πλούτο των αντιοξειδωτικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της χλωροφύλλης.

Τι είναι όμως το τσάι matcha;
Προέρχεται από το ίδιο φυτό με το παραδοσιακό τσάι, την Camellia Sinensis, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ποικιλία πράσινου τσαγιού. Μπορεί να καταναλωθεί τόσο για πρωινό όσο και άλλες ώρες της ημέρας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή σκόνης ως συστατικό στην κουζίνα για την προετοιμασία για παράδειγμα παγωτού και γλυκών. Αν και δίνει τον καλύτερό του εαυτό ειδικά ως ρόφημα.

Να γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερο τσάι Matcha

Σας βοηθά να παραμείνετε νέοι
Το τσάι Matcha είναι ένα πραγματικό ελιξίριο νεότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιγηραντικές ενώσεις που καταπολεμούν τη γήρανση.

Παρέχει πολλά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, χρήσιμα για την καταπολέμηση των οξειδωτικών διεργασιών που ευνοούν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης.

Προστατεύει την καρδιά
Η κατανάλωση τσαγιού matcha βοηθά στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών διαταραχών. Αυτό οφείλεται στην υψηλή πρόσληψη επιγαλλοκατεχίνης και κατεχικών, υψηλά αντιοξειδωτικών ενώσεων.

Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χρήσιμες για την αντιμετώπιση όλων εκείνων των παραγόντων κινδύνου που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία της καρδιάς.

Είναι καλό για τον εγκέφαλο
Η κατανάλωση τσαγιού matcha είναι ένα ενισχυτικό ενέργειας για τον εγκέφαλο.

Οι τονωτικές του ιδιότητες οφείλονται στην παρουσία καφεΐνης και L-θεανίνης που μπορούν να επηρεάσουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, προάγοντας τη συγκέντρωση και την προσοχή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below