Κάπου προς το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, τότε που το μαύρισμα από τον ήλιο είχε φτάσει στο μάξιμουμ και η ξεκούραση είχε αποτυπωθεί στο πρόσωπο, παρατήρησα την όψη της επιδερμίδας μου και αυτόματα είχα δύο σκέψεις. Η πρώτη ήταν μια σχετική ικανοποίηση με αυτό που έβλεπα – συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς αυτό που το καλοκαίρι νιώθουμε κάπως πιο καλά με την εικόνα μας, λίγο το χρώμα από τον ήλιο, λίγο το διάλειμμα από τις υποχρεώσεις, λίγο ο καλός ύπνος. Η δεύτερη ήταν ότι κάπου εκεί στις αρχές Οκτώβρη αυτό που βλέπω δεν θα είναι πια έτσι.

Εχοντας τον Σεπτέμβριο στο μυαλό μου ως το μήνα όπου βάζουμε νέους στόχους, σκέφτηκα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να οργανώσω μια ρουτίνα ομορφιάς έτσι ώστε να διατηρήσω την επιδερμίδα μου όσο πιο λαμπερή, φρέσκια και υγιή. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστώ τη «θαυματουργή» κρέμα προσώπου για σούπερ λάμψη με έμπνευση την κορεάτικη φροντίδα της επιδερμίδας που είδαμε στο «Emily in Paris», που στο τέλος αποκαλύπτεται πως πρόκειται για ένα προϊόν που προοριζόταν για την ευαίσθητη περιοχή μεταμφιεσμένο σε έναν επαναστατικό κορεατικό ορό ομορφιάς.

Διπλός Καθαρισμός

Είναι μια καλή στιγμή να τον εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης. Οσες φορές έχω καταφέρει να το κάνω, με έχει αποζημιώσει. Ξεκινάμε με ένα προϊόν καθαρισμού σε μορφή ελαίου, balm, γαλακτώματος ή νερού micellaire που αφαιρούν αποτελεσματικά το μακιγιάζ και ολοκληρώνουμε με φόρμουλες σε μορφή τζελ ή αφρού για να απομακρύνουμε ρύπους και σμήγμα.

1. Απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού που απομακρύνει το μακιγιάζ και τους ρύπους, ενώ προσφέρει απαλότητα και θρέψη στην επιδερμίδα, The Cleansing Milk, Lierac 2. Aπαλό καθαριστικό έλαιο που απομακρύνει τους συσσωρευμένους ρύπους, την περίσσεια λιπαρότητας και τα υπολείμματα του μακιγιάζ, Very Rose Delicate Cleansing Oil, Nuxe 3. Κρέμα που μετατρέπεται σε έναν αναζωογονητικό, απαλό αφρό καθαρισμού όταν έρχεται σε επαφή με το νερό στο δέρμα, Softening Cream-to-Foam Cleanser, Lancaster 4. Tζελ καθαρισμού με φυσικό σαλικυλικό οξύ, βιολογικό νερό σταφυλιών και πολυφαινόλες, Vinopure Purifying Gel Cleanser, Caudalie 5. Nερό καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια, για όλους τους τύπους δέρματος, Μicellar Water for Face and Eyes, M Cosmetics

The Game Changers

Υπάρχουν κάποια προϊόντα για τη φροντίδα της επιδερμίδας που τα επιλέγουμε γιατί κάνουν αμέσως διαφορά στην όψη της. Οχι απαραίτητα στο βάθος μιας ρυτίδας αλλά στην υφή, στη λάμψη και ακόμα περισσότερο στον τρόπο που αισθανόμαστε την επιδερμίδα μας μετά την εφαρμογή ή το επόμενο πρωί. Υπερσυμπυκνωμένοι οροί με δραστικά συστατικά και απολεπιστικές συνθέσεις που υπόσχονται λάμψη αξίζουν την προσοχή μας. Ενα από τα παρακάτω είναι και η νέα μου αγάπη – δεν μπορώ να πω ποιο!

1. Ορός λάμψης που καταπολεμά τις δυσχρωμίες, την ερυθρότητα και τη θαμπάδα, White Caviar Pearl Infusion, La Prairie 2. Oρός βιταμίνης C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, Silymarin CF, Skinceuticals 3. Aπαλό πίλινγκ νέας γενιάς που χαρίζει σε μόλις ένα λεπτό ομοιόμορφη και λαμπερή όψη, Εxfoliating Enzyme Mask, Sisley 4. Ορός που στοχεύει σε προηγούμενες βλάβες, αντιμετωπίζει τις σημερινές ανάγκες της επιδερμίδας και προστατεύει από μελλοντικές φθορές, The Omnipotent Concentrate, Orveda 5. Μάσκα απολέπισης με εκχύλισμα καμέλιας, Le Masque Camelia Exfoliating mask, Chanel 6. Αντιγηραντικός ορός με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης για αναζωογόνηση, σφριγηλότητα και λάμψη, Capture Totale Le Serum, Dior 7. Ορός με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, νιασιναμίδη και φερουλικό οξύ, Rénergie H.C.F. Triple Serum, Lancôme

tip

Σε περίπτωση που δεν έχουμε πολύ χρόνο καθημερινά για διπλό καθαρισμό, αν και απαραίτητος, τον κάνουμε όσες φορές την εβδομάδα μπορούμε.

Γλυκολικό Οξύ

Πρόκειται για ένα μόριο φυσικής προέλευσης από την κατηγορία των AHA, το πιο δραστικό, που συχνά χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους στα πίλινγκ του ιατρείου. Απολεπίζει την επιδερμίδα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και βοηθά τα νέα να έρθουν στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μειώνει τις λεπτές γραμμές και τους πόρους και να χαρίζει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο. Ευτυχώς για εμάς, το γλυκόλικο οξύ σε πιο περιορισμένη συγκέντρωση το βρίσκουμε και σε συνθέσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα στο σπίτι.

1. Aπολεπιστικό προσώπου με γλυκολικό οξύ και ξύδι μηλίτη, The Skin Pharmacist Restore & Renew Vinegar Glycolic Peeling, InterMed 2. Απολεπιστική τονωτική λοσιόν για λαμπερή επιδερμίδα, Glam n’ Tonic Exfoliating Glow Toner, Clinéa 3. Λοσιόν απολέπισης με 5% καθαρό γλυκολικό οξύ και εκχύλισμα καρπουζιού για λάμψη και απαλότητα, Revitalift Glycolic Acid Peeling Toner απολέπισης προσώπου, L’Oréal Paris 4. Hπιος απολεπιστικός ορός προσώπου με γλυκολικό οξύ, Ultra Pure High-Potency Serum 9,8% Glycolic Acid, Kiehl’s

Βιταμίνες

Οσο σημαντικές είναι για τον οργανισμό είναι και για την επιδερμίδα. H βιταμίνη C λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις καθημερινές επιθέσεις που δέχεται το δέρμα, χαρίζει λάμψη και απαλύνει τις δυσχρωμίες. Η βιταμίνη Β, ανάλογα με τη μορφή της, βοηθά στην καταπράυνση της ευαίσθητης, ξηρής επιδερμίδας και στην κυτταρική ανανέωση, ενώ έχει σημαντική δράση κατά των κηλίδων και των ρυτίδων.

1. Κρέμα προσώπου που διορθώνει και αποτρέπει τη δημιουργία κηλίδων, Mela B3 SPF30, La Roche-Posay 2. Μάσκα προσώπου με βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα, Vitamin C Sheet Mask, Garnier 3. Ορός λάμψης και ανανέωσης με 3πλό σύμπλεγμα δράσης βιταμίνης C, Face Serum Vitamin 5C3 Stable, Frezyderm 4. Oρός που διορθώνει ορατά τις καφέ κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες και εξισορροπεί τον τόνο, Liftactiv Specialist B3 Serum, Vichy

Aντηλιακή Προστασία

Η πιο σημαντική φροντίδα του προσώπου και ο καλύτερος τρόπος να τη διατηρήσουμε υγιή αλλά και να προλάβουμε μελλοντικές φθορές είναι η αντηλιακή προστασία χειμώνα – καλοκαίρι. Για τους επόμενους μήνες επιλέγουμε ένα αντηλιακό πόλης με λεπτόρρευστη υφή και ταυτόχρονη δράση κατά της ρύπανσης.

1. Αντηλιακό προσώπου με λεπτόρρευστη υφή για προστασία από τις ακτίνες UVΑ και UVB, τη ρύπανση και τη σκόνη, Pure Shots Airthin UV Defender SPF 50+ / PA++++, YSL Beauty 2. Aντηλιακό γαλάκτωμα με SPF50 και απαλό χρώμα, Urban UV Defense Tone-up SPF50+ Brightening Light Milk, Biotherm 3. Ελαφριάς σύνθεσης κατά των ακτινών UV και κατά της ρύπανσης, Urban Environment Age Defense Oil-Free SPF30, Shiseido 4. Αντηλιακό για την πόλη που προστατεύει και ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας, LumiCity SPF50, Valmont

ΜΕΜΟ

H σωστή ρουτίνα ομορφιάς δεν σημαίνει πολλά προϊόντα. Σημαίνει επιλέγουμε τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας μας. Τα δύο βήματα που ισχύουν για όλους είναι ο καθαρισμός και η αντηλιακή προστασία!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below