Τα flare jeans έχουν μια έμφυτη ικανότητα: να ζωντανεύουν συνεχώς μέσα από τις στάχτες τους. Έτσι, από τη δεκαετία του ’70, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια σημαντική θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Φυσικά έχουν ανανεωθεί με τα χρόνια, διατηρώντας ωστόσο τα πιο ελκυστικά τους χαρακτηριστικά: είναι ευέλικτα, λειτουργικά και αν τα συγκρίνουμε με τις άλλες υπάρχουσες σιλουέτες στα τζιν, θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι καταφέρνουν να προσφέρουν έξτρα πόντους στυλ σε εκείνη που θα τα επιλέξει.

Κι ενώ όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι κάτι περισσότερο από αρκετά για να καταλάβουμε γιατί τα flares επιστρέφουν συχνά στη μόδα, το πρόσφατο σόου της Chloé για την άνοιξη 2025 τα ανέδειξε ως ένα από τα πιο εμφανή ρούχα για την επόμενη σεζόν.

 

Διαφέρουν από την barrel-leg σιλουέτα ή ακόμα και από τα στενά τζιν που έχουν γίνει τόσο σημείο συζήτησης όσο και must-have τον τελευταίο καιρό. Αντίθετα, το στυλ που εμφανίστηκε στη συλλογή SS25 της Kamali – και φορέθηκε από όσες παρακολούθησαν το σόου, όπως η Liya Kebede και η Malgosia Bela – ήταν μια ξεκάθαρη αναφορά στη δεκαετία του 1970 και τα παντελόνια με καμπάνα που καθόρισαν τη δεκαετία.

 

Κι ενώ ήταν τα ’70s η εποχή από την οποία ξεκίνησε αυτό το στυλ, για τις περισσότερες από εμάς θα είναι η αναγέννηση του 2000 που η επιστροφή τους θα ξυπνήσει αναμνήσεις. Και είναι λογικό ότι η Chloé είναι η μάρκα που θα τα επαναφέρει.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της Hannah MacGibbon, το φαρδύ τζιν έκανε μια όμορφη επιστροφή με ονόματα όπως η Kate Moss να τα δηλώνουν ως το στυλ της στιγμής, και να τα φορούν με ψηλές πλατφόρμες και απλά T-shirt. Η ίδια στυλιστική προσέγγιση παρατηρήθηκε και στην πρόσφατη επίδειξη Chloe, αν και στην πασαρέλα φορέθηκε με ένα σχεδόν τελείως διάφανο τοπ.

Και σαν να χρειαζόμασταν άλλη απόδειξη ότι η Kamali και το fashion pack της το υποστηρίζουν ως το denim στυλ που θα καθορίσει το επόμενο καλοκαίρι, απλά κοιτάξτε το δικό της σύνολο στο σόου. Η σχεδιάστρια βγήκε για να κάνει την υπόκλισή της φορώντας —ναι, το μαντέψατε— το δικό της ψηλόμεσο τζιν Chloé.

Παρακάτω μερικά από τα ωραιότερα flare jeans που μπορείτε να αγοράσετε τώρα:

Balenciaga
Frame
Chloe
H&M
Toteme, attica
Valentino Garavani

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below