Η χρυσή Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Sunisa Lee, αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή της ότι η μάχη της με μια σπάνια νεφρική πάθηση απείλησε την καριέρα της και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Η 21χρονη διαγνώστηκε το 2023, γεγονός που σταμάτησε προσωρινά την προπονητική της πορεία θέτοντας σε κίνδυνο τη συνέχιση της καριέρας της.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glamour, η Lee εξήγησε πως ένιωθε ντροπή και απογοήτευση λόγω της κατάστασής της. «Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να ξυπνάω και να πηγαίνω στο γυμναστήριο, να αναγκάζω τον εαυτό μου, γιατί ένα μέρος μου ντρεπόταν να δείξει το πρόσωπό του. Υπάρχουν τόσα πολλά κοριτσάκια στο γυμναστήριο που με θαυμάζουν και ένιωσα ότι τα απογοήτευσα, επειδή δεν ήμουν σε θέση να κάνω πολλά πράγματα», δήλωσε μεταξύ άλλων. Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, η ίδια βρήκε το θάρρος να συνεχίσει αναγνωρίζοντας ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τις προκλήσεις για να μην διακόψει την καριέρα της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sunisa Lee (@sunisalee)

Η πρωταθλήτρια, μιλάει πλέον ανοιχτά για όλα αυτά που πέρασε, μη διστάζοντας να κάνει αναφορές και στη μάχη που έχει δώσει με την ψυχική της υγεία καθώς και στο τίμημα που έχουν επιφέρει στην προσωπική της ζωή και την καριέρα της τα όσα έχει περάσει.

«Οι προπονητές μου δεν είχαν ποτέ να αντιμετωπίσουν κάποιον που είχε δύο ασθένειες στα νεφρά», σημείωσε στη Σύνοδο Τύπου της Team USA τον Απρίλιο του 2024. Και ενώ με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, η υγεία της έμοιαζε να βελτιώνεται κατά πολύ, υπέστη υποτροπή λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Κανείς δεν το ξέρει αυτό, αλλά την εβδομάδα πριν από τους Ολυμπιακούς, χρειάστηκε να κάνω ενέσεις επειδή υπέστην υποτροπή», δήλωσε η Lee στο Glamour.

Στη συνέχεια, η 21χρονη αθλήτρια τόνισε ότι ο γιατρός της υποστήριζε πως δε θα μπορέσει να ξαναγυμναστεί, με την ίδια βέβαια να αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. «Ο γιατρός μου μού έλεγε ότι δεν πίστευε ότι θα μπορούσα να ξανακάνω γυμναστική. Οπότε και μόνο που βρίσκομαι εδώ είναι ένα επίτευγμα. Και είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου». 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Lee, μέχρι στιγμής, δεν έχει μοιραστεί δημόσια τη διάγνωση που έλαβε από τους γιατρούς καθώς είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει, με την ιατρική ομάδα που την έχει αναλάβει να μαθαίνει όλο και περισσότερα με τον καιρό για την ασθένειά της. Ωστόσο, στο παρελθόν η ίδια έχει περιγράψει πολλά από τα συμπτώματά της, όπως πρήξιμο, κράμπες, πονοκεφάλους, εξάψεις και αίσθημα κρύου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sunisa Lee (@sunisalee)


Η Sunisa Lee κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας, αλλά και να βοηθήσει την ομάδα των ΗΠΑ να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, δείχνοντας τη δύναμη και την αφοσίωσή της. Τώρα, καθώς σχεδιάζει το μέλλον της, η χρυσή Ολυμπιονίκης αφήνει πίσω τη Μινεσότα και προετοιμάζεται για μια νέα αρχή στη Νέα Υόρκη, με πιθανά σχέδια να ξεκινήσει τη δική της σειρά vlogs.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below