Ο βασιλιάς Κάρολος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μερικές χορευτικές κινήσεις πριν από το ταξίδι του στη Σαμόα αργότερα τον Οκτώβριο.

Ο βασιλιάς ήταν μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα, τη Σοφί, δούκισσα του Εδιμβούργου και τον δούκα του Κεντ σε μια δεξίωση που προηγήθηκε της συνάντησης των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) στη Σαμόα. Τόσο ο βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, όσο και η βασίλισσα Καμίλα, 77 ετών, θα επισκεφθούν τη Σαμόα για την CHOGM, καθώς και θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ωκεανία.

Photo by Jeff Gilbert – WPA Pool/Getty Images

Στις 2 Οκτωβρίου, ο βασιλιάς και η βασίλισσα διοργάνωσαν δεξίωση στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς για να γιορτάσουν την Κοινοπολιτειακή Διασπορά – και στην εκδήλωση, ο βασιλιάς Κάρολος έλαβε μάθημα σαμοανικού χορού από τον πρώην Σαμοανό επαγγελματία παίκτη ράγκμπι Freddie Tuilagi, ο οποίος άπλωσε το χέρι του και ζήτησε από τον βασιλιά να χορέψουν, αναφέρει η Telegraph.

«Είπα στον βασιλιά ότι θα χορέψω για εσάς – όταν πάτε στη Σαμόα, έτσι θα χορεύουν», δήλωσε ο Tuilagi μετά την παράσταση. Όταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει τις χορευτικές ικανότητες του βασιλιά, ο Tuilagi απάντησε: «Ωραία. Έχει τις κινήσεις».

Δείτε παρακάτω σχετικό video:

Η τραγουδίστρια Γκρέις Τζόουνς ήταν επίσης στη δεξίωση και δήλωσε για το βασιλικό ζευγάρι: «Τους έχω συναντήσει μερικές φορές, από την εποχή του Τζέιμς Μποντ. Έκανα επίσης το χούλα χουπ για τη βασίλισσα στο Ιωβηλαίο. Έτσι έχουμε μια ιστορία».

Και πρόσθεσε: «Ως Τζαμαϊκανή, πιστεύω ότι η Κοινοπολιτεία έχει θετικά στοιχεία. Είναι ένα πολύ καλό πράγμα που φέρνει τους ανθρώπους κοντά με θετικό τρόπο».

Όταν ο βασιλιάς ανέβηκε στο θρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, μετά το θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών, έγινε επίσης επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Οι χώρες που απαρτίζουν την Κοινοπολιτεία σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένου 1,5 δισεκατομμυρίου ανθρώπων κάτω των 30 ετών – και ο νεανικός πληθυσμός της κατέχει αυτό που ο βασιλιάς έχει περιγράψει ως «εξαιρετικές δυνατότητες» για το μέλλον.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below