Η συνάντηση της Kate Middleton με μια νεαρή γυναίκα με καρκίνο ήταν γεμάτη «ανθρωπιά και καλοσύνη».

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, η εκκολαπτόμενη φωτογράφος Liz Hatton από το Harrogate του Yorkshire μίλησε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 για τη στιγμή που την αγκάλιασε η Kate στο κάστρο του Windsor αφού φωτογράφισε μια τελετή ενθρόνισης που πραγματοποίησε ο πρίγκιπας William.

Η Hatton, 16 ετών, δήλωσε ότι ήταν «ένα τεράστιο σοκ» όταν το πριγκιπικό ζευγάρι μπήκε στην αίθουσα του Κάστρου στις 2 Οκτωβρίου.

«Κανείς μας δεν το περίμενε – εκτός από τον μικρό μου αδελφό προφανώς!» πρόσθεσε η Hatton, η οποία έχει διαγνωστεί με δεσμοπλαστικός μικροστρογγυλοκυτταρικό καρκίνο, μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Της είπαν επίσης ότι έχει από έξι μήνες έως τρία χρόνια ζωής.

Η Hatton είχε προσκληθεί από το παλάτι για να καταγράψει την τελετή ενθρόνισης στην κάμερα, στο πλαίσιο μιας σειράς εμπειριών προς το κοινό. Στη συνέχεια, η ίδια και η οικογένειά της συναντήθηκαν ιδιωτικά με το βασιλικό ζεύγος.

«Η συζήτηση μαζί τους ήταν καταπληκτική, γιατί ήταν σαν να μιλούσα με τον καθένα μας, σαν ένας κανονικός άνθρωπος», πρόσθεσε στο BBC. «Δεν υπήρχε κανενός είδους μεγαλοπρέπεια πάνω τους, υπήρχε μόνο ανθρωπιά και καλοσύνη».

Tον Μάιο, η μητέρα της Hatton, Vicky Roboyna, μοιράστηκε μία λίστα φωτογραφιών της κόρης της στο X σε μια ανάρτηση που έκτοτε κέρδισε χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις.

Ο William έμαθε γι’ αυτό μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης London Air Ambulance Charity, της οποίας είναι προστάτης, και η ομάδα του δημοσίευσε μερικές από τις φωτογραφίες της στους επίσημους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που μοιράζεται με την Kate.

Η Hatton δήλωσε στο BBC Radio 4 ότι θέλει να γεμίσει τη ζωή της «με όσο το δυνατόν περισσότερες καλές εμπειρίες, επειδή αυτές οι ευτυχισμένες αναμνήσεις είναι σημαντικές όχι μόνο για μένα αλλά και για τους ανθρώπους γύρω μου που τις βιώνουν μαζί μου».

Η μητέρα της Vicky πρόσθεσε στη ραδιοφωνική συνέντευξη: «Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε να έχουμε τη Liz για πάντα και καμία από αυτές τις εμπειρίες – φυσικά και θα το κάναμε. Αλλά αυτό δεν προβλέπεται και είμαστε πολύ ευγνώμονες που οι άνθρωποι έχουν κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσουν κάποιες ευχές της και να κάνουν κάποια από τα όνειρά της πραγματικότητα».

Μετά τη συνάντηση στις 2 Οκτωβρίου, τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του William και της Kate δημοσίευσαν τη δική τους αντίδραση. Διαβάστε εδώ όσα έγραψαν.

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instgram.com/@princeandprincessofwales

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below