Το όραμα του Hedi Slimane για τη CELINE SS25, με τίτλο Un Été Français, είναι ένα ονειρικό αφιέρωμα στη νεανική κουλτούρα της Γαλλίας, φιλτραρισμένο μέσα από έναν νοσταλγικό φακό.

Με φόντο την Compiègne της Γαλλίας, ο Slimane εμπνέεται από φιγούρες όπως η Françoise Sagan και η Françoise Hardy, συνδυάζοντας το πνεύμα τους σε μια συλλογή που αιχμαλωτίζει τόσο τη μνήμη όσο και τη μελαγχολία. Mια καλοκαιρινή ιστορία εμπλουτισμένη με μαύρες μεταξωτές κορδέλες, κρόσσια και αστραφτερές πούλιες.

Η συλλογή επαναπροσδιορίζει την πλισέ σχολική φούστα, που αποδίδεται σε ελαφρύ καλοκαιρινό κασμίρ και σουέτ, μαζί με twin set με παγιέτες σε συνδυασμό με pencil φούστες. Τα μεταξωτά φορέματα, κεντημένα με φτερά και κρύσταλλα, είναι ταυτόχρονα ντελικάτα και δραματικά.

Η υπογραφή τoυ Slimane είναι εμφανής στα αξεσουάρ, με τα πολυστρωματικά κολιέ της CELINE πάνω από τα αμάνικα μπλουζάκια και τις slingback γόβες από εξωτικά λακαρισμένα δέρματα. Η τσάντα Joséphine – φτιαγμένη σε κροκό ή τύπωμα σαύρας – προσφέρει μια φρέσκια πινελιά με ένα κυρτό λουράκι που επεκτείνεται για να μπορεί να φορεθεί τόσο στον ώμο όσο και στο χέρι.

Η αφήγηση της συλλογής βαθαίνει με το λανσάρισμα του Un Été Français, ενός νέου αρώματος, που ξυπνά οράματα καλοκαιριών στο Saint Tropez και εφηβικούς έρωτες στην Κυανή Ακτή.

Με τον Slimane στο τιμόνι, η CELINE αφηγείται μια ιστορία νεότητας, αγάπης και νοσταλγίας, όλα τυλιγμένα στο επαναστατικό γαλλικό πνεύμα που κάνει τη CELINE κάτι περισσότερο από μόδα. Είναι μια ανάμνηση, ένα συναίσθημα, ένα άρωμα καλοκαιριού που μένει για πάντα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below