O Sean “Diddy” Combs, o ράπερ που θεωρείται ότι προώθησε πολλές καριέρες αστέρων της μουσικής, συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και τώρα αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες για sex trafficking, κακοποίηση και βιασμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν στην κατοχή τους οι κατήγοροι, απειλούσε, κακοποιούσε και εξανάγκαζε γυναίκες και άντρες να «ικανοποιούν τις σεξουαλικές επιθυμίες του», δηλαδή να συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις που μαγνητοσκοπούσε και στις οποίες αναφερόταν ως «Freak Offs».

O δικηγόρος του απάντησε στις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τον «έναν αθώο άντρα, που δεν έχει τίποτα να κρύψει» και μίλησε για «άδικη δίωξη του κ. Combs από την Εισαγγελία».

Ο μουσικός πρόσφατα κλήθηκε να καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετώπιζε, από το 1997, εναντίον του Derrick Lee Cardello-Smith, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει ότι, πριν από 30 χρόνια, ο Combs τον είχε ναρκώσει και κατόπιν του είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα πάρτι.

Τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με το υλικό κάμερας από ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, κυνήγησε την τότε σύντροφό του, Cassie Ventura, στον διάδρομο, της επιτέθηκε στο ασανσέρ και προσπαθήσει να τη σύρει πίσω στο δωμάτιό του. Την επόμενη ημέρα δημοσίευσε ο ίδιος ένα βίντεο στο Instagram όπου χαρακτήριζε τη συμπεριφορά του «αδικαιολόγητη» και δήλωνε ότι αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη των εικονιζόμενων πράξεών του».

Τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με το υλικό κάμερας από ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, κυνήγησε την τότε σύντροφό του, Cassie Ventura, στον διάδρομο, της επιτέθηκε στο ασανσέρ και προσπαθήσει να τη σύρει πίσω στο δωμάτιό του.

Η Ventura ήταν αυτή που υπέβαλε και την πρώτη αγωγή σε βάρος του, τον Νοέμβριο του 2023, κατηγορώντας τον για χρόνια κακοποίηση. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι για πάνω από δέκα χρόνια είχε πέσει επανειλημμένως θύμα trafficking, βιασμού και ξυλοδαρμού από τον Combs.

Η κατήγορος υποστηρίζει ότι όταν γνωρίστηκε με τον μουσικό, σε ηλικία 19 ετών -εκείνος ήταν 37– την έσυρε σε ένα «ιλιγγιώδες λαϊφστάιλ, το οποίο τροφοδοτούσαν τα ναρκωτικά». Βίωσε την κακοποίηση από την αρχή της σχέσης τους αλλά όταν προσπάθησε να την τελειώσει, το 2018, εκείνος τη μετέφερε διά της βίας στο σπίτι του και τη βίασε.

Ακολούθησε μια αγωγή από τον παραγωγό Rodney “Lil Rod” Jones, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε να συμμετάσχει σε ερωτικές πράξεις με sex workers που είχε προσλάβει ο Combs. Ο ίδιος προσθέτει ότι είχε δεχτεί σεξουαλικές επιθέσεις και απειλές από τον Combs για πάνω από έναν χρόνο.

Η ίδια αγωγή αναφέρει ότι ο Combs οργάνωνε πάρτι σεξ με ανήλικες γυναίκες και ναρκωτικές ουσίες και υπονοεί ότι στελέχη της δισκογραφικής του «έκαναν τα στραβά μάτια» για να τούς εξασφαλίζεται πρόσβαση σε celebrities και άλλα ισχυρά πρόσωπα, μεταξύ αυτών του πρίγκιπα Harry (ο οποίος, ωστόσο, δεν κατηγορείται ότι συμμετείχε σε αυτά τα πάρτι).

Αγωγή αναφέρει ότι ο Combs οργάνωνε πάρτι σεξ με ανήλικες γυναίκες και ναρκωτικές ουσίες και υπονοεί ότι στελέχη της δισκογραφικής του «έκαναν τα στραβά μάτια» για να τούς εξασφαλίζεται πρόσβαση σε celebrities και άλλα ισχυρά πρόσωπα.

Μια ακόμα γυναίκα, η Joie Dickerson-Neal, κατηγορεί τον Combs ότι τη νάρκωσε, της επιτέθηκε σεξουαλικά και μαγνητοσκόπησε την πράξη το 1991, ενώ ήταν φοιτήτρια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, την πίεσε να βγουν για φαγητό και όλα αυτά συνέβησαν αφού εκείνη δέχτηκε «απρόθυμα» να τον συνοδεύσει.

Ο ράπερ αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων ανώνυμα από ακόμα τρεις γυναίκες, δύο από τις οποίες υποστηρίζουν ότι ήταν στην εφηβεία τους όταν έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης του. Μια από αυτές τις κατηγόρους λέει, χαρακτηριστικά, ότι ο Combs και ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Aaron Hall τη βίασαν μαζί με μία φίλη της το 1990 ή το 1991. Μετά τη γνωριμία τους σε μια δισκογραφική, τις κέρασαν ποτά και μετά τις προσκάλεσαν στο σπίτι τους, όπου εκείνες εξαναγκάστηκαν να κάνουν σεξ μαζί τους.

Στη λίστα των κατήγορων βρίσκουμε επίσης το πρώην μοντέλο Crystal McKinney, που κατηγορεί τον μουσικό ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στο στούντιο ηχογράφησής του το 2003, και μια ακόμα γυναίκα ονόματι April Lampros, που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις, μεταξύ του 1995, όταν εκείνη ήταν ακόμα φοιτήτρια, και των αρχών των 00s.

Στη λίστα των κατήγορων βρίσκουμε επίσης το πρώην μοντέλο Crystal McKinney, που κατηγορεί τον μουσικό ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στο στούντιο ηχογράφησής του το 2003, και μια ακόμα γυναίκα ονόματι April Lampros, που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις.

Τέλος, στις κατηγορίες προστίθεται εκείνη της μουσικού και πρώην συνεργάτιδός του, Dawn Richard, που τον κατηγορεί για διάφορα είδη κακοποίησης, και σεξουαλικής. Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν της κατέβαλε αμοιβές που της αναλογούσαν στη συνεργασία τους, ότι της έβαζε χέρι, της έκανε χυδαία σχόλια, προσπαθούσε να τη χτυπήσει, της πετούσε πράγματα και οργάνωνε πάρτι όπου νέα κορίτσια υφίσταντο κακοποιήσεις. Όταν εκείνη επιχείρησε να παρέμβει στην υπόθεση κακοποίησης της πρώην συντρόφου του, απείλησε πως θα τη σκοτώσει.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αποκαλώντας τις, μεταξύ άλλων, «αηδιαστικές» και υποστηρίζοντας ότι οι κατήγοροι προσπαθούν να του αποσπάσουν χρήματα. «Δεν έχω κάνει τίποτα από τα απαίσια πράγματα για τα οποία κατηγορούμαι» δήλωσε. «Θα αγωνιστώ για το όνομά μου, για την οικογένειά μου και την αλήθεια».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below