Ένα σοβαρό πλήγμα υπέστη το όνομα της Naomi Campbell, στην οποία απαγορεύτηκε να συμμετέχει σε φιλανθρωπίες, μαζί με ακόμα δύο μοντέλα, για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσε μια Επιτροπή Φιλανθρωπίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας της φιλανθρωπικής οργάνωσης Fashion for Relief το 54χρονο μοντέλο είχε ξοδέψει φιλανθρωπικές δωρεές σε προσωπικές υπηρεσίες, από τσιγάρα και υπαλλήλους ασφαλείας μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία και περιποιήσεις σε spa.

Το 54χρονο μοντέλο είχε ξοδέψει φιλανθρωπικές δωρεές σε προσωπικές υπηρεσίες, από τσιγάρα και υπαλλήλους ασφαλείας μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία και περιποιήσεις σε spa.

Η ίδια δήλωσε άγνοια στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AP: «Σήμερα ανακάλυψα τα πορίσματα και είμαι εξαιρετικά ανήσυχη». Όπως πρόσθεσε, δεν είχε τον έλεγχο της διαχείρισης των πόρων του Fashion for Relief. Σε κάθε περίπτωση, της απαγορεύτηκε να συμμετέχει σε φιλανθρωπίες για πέντε χρόνια. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε δύο ακόμα μέλη της οργάνωσης, στις Bianka Hellmich and Veronica Chou, για εννέα και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

Έρευνα διαπίστωσε ότι η Bianka Hellmich είχε δεχθεί μη εξουσιοδοτημένες αμοιβές ύψους 290.000 λιρών για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Περίπου 345.000 λίρες αποσπάστηκαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση προκειμένου να καταβληθούν σε δύο άλλες, τις Save the Children Fund και Mayor’s Fund for London, και να καλυφθούν χρέη της Fashion for Relief.

Η Fashion for Relief έκανε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις υποτίθεται για να υποστηρίξει τις Save the Children Fund και Mayor’s Fund for London, αλλά δεν είχε εκπληρώσει τους όρους της συνεργασίας τους.

Όπως ανακάλυψαν, ειδικότερα, οι ερευνητές, από τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τη Fashion for Relief την περίοδο Απρίλιος 2016-Ιούλιος 2022, μόλις το 8,5% διοχετεύτηκε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below