Τη γνωρίσαμε το 2019 μέσα από τη σειρά του Netflix Sex Education στο ρόλο της ατίθασης και εκρηκτικής Μέιβ. Η Αγγλο-γαλλίδα Emma Mackey έχει καταφέρει στα 28 της χρόνια να γίνει παγκοσμίως γνωστή και να συμμετέχει σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood, όπως οι ταινίες Barbie και Έγκλημα στον Νείλο. Πριν από ένα χρόνο πρόσθεσε στο βιογραφικό της και το Rising Star Award των βραβείων BAFTA, αποδεικνύοντας πως είναι ένα πραγματικό ανερχόμενο αστέρι που μπήκε στο χώρο για να μείνει.

Ένας από τους πιο πρόσφατους ρόλους της, όμως, δεν μοιάζει με κανέναν άλλο, αφού η ηθοποιός είναι η πρέσβειρα του αρώματος Burberry Goddess. Το άρωμα μιας ιστορίας προσωπικής ανακάλυψης, γεμάτης εσωτερική δύναμη, ένας δυνατός αρωματικός συνδυασμός από βανίλια. Στην κορυφή, ένα infusion βανίλιας με ξυλώδεις τονικότητες, στην καρδιά χαβιάρι βανίλιας και στη βάση Absolute βανίλιας, εμπλουτισμένο με φωτεινή λεβάντα. Στη νέα εκδοχή του, Burberry Goddess Eau de Parfum Intense, η χαρακτηριστική τριπλέτα βανίλιας ενισχύεται από μια τέταρτη βανίλια ξύλου, που προσδίδει έναν καπνιστό χαρακτήρα.

Η καμπάνια με πρωταγωνίστρια την Emma και μια αγέλη από λέαινες αποπνέει αυτοπεποίθηση, δύναμη και ενέργεια. Χαρακτηριστικά που μπόρεσα να διακρίνω κι εγώ ακόμα και στην ολιγόλεπτη τηλεφωνική μας συζήτηση. Μιλήσαμε για την ομορφιά, τη συνεργασία της με τον οίκο, τις αγαπημένες της εσάνς κι αυτό που αγαπάει περισσότερο στο επάγγελμα και τη ζωή της.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Πάντα μου άρεσε το θέατρο. Τα μέλη της οικογένειας της μαμάς μου έπαιζαν σε τοπικές παραστάσεις, έτσι μεγαλώνοντας υπήρχε στη ζωή μου. Το μεγαλύτερό μου όνειρο ήταν να πάω στην Αγγλία (σ σ.: μεγάλωσε στη Γαλλία) για να σπουδάσω Θέατρο και Λογοτεχνία. Όταν το κατάφερα, ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να κάνω μαθήματα υποκριτικής και να το δω πιο σοβαρά. Έτσι, μόλις αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο μετακόμισα στο Λονδίνο, ξεκίνησα μαθήματα και να παίρνω μέρος σε οντισιόν. Ο πρώτος μου ρόλος ήταν αυτός στο «Sex Education» – ήμουν πολύ τυχερή.

Είστε πολύ νέα, αλλά έχετε καταφέρει πολλά. Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σας μέχρι σήμερα;

Έχω σίγουρα ακόμα πολλά να κάνω, να μάθω και να προσπαθήσω να πετύχω. Αυτό για το οποίο είμαι, όμως, περισσότερο περήφανη είναι η ομάδα των συνεργατών μου. Δουλεύω με μια ομάδα που αγαπώ κι αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για δημιουργία. Αγαπώ αυτό το συναίσθημα και πάντα θα προσπαθώ να κάνω περισσότερα και να δουλεύω σκληρά. Νιώθω, άλλωστε, τυχερή που κάνω αυτή τη δουλειά.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις μέρες μας στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, ζουν, σχετίζονται ή αισθάνονται ακόμη και για τον εαυτό τους. Πώς νιώθετε γι’ αυτό, για όλη αυτή την πραγματικότητα των social media;

Νομίζω ότι αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα. Κατανοώ ότι πολλοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί χρειάζονται το Instagram ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τη δουλειά τους.

Προσωπικά, όμως, αισθάνομαι ότι καταλαμβάνει πάρα πολύ χώρο στον κόσμο αυτή τη στιγμή και το βρίσκω αρκετά τρομακτικό.

Έχω ξεφορτωθεί τα πάντα, δεν έχω καθόλου κοινωνικά μέσα πια. Με κάνουν να νιώθω ότι χάνω το χρόνο μου. Είναι πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να ξεχάσουν κατά κάποιον τρόπο το μέσα τους και να περνούν το χρόνο τους βγάζοντας συνέχεια βίντεο ή φωτογραφίες τον εαυτό τους. Το βρίσκω τρομακτικό. Είναι δύσκολο να βρεις πλέον ανθρώπους που ζουν τις στιγμές στο παρόν και εστιάζουν στην πραγματικότητα και τις ουσιαστικές σχέσεις και όχι στην εικόνα που κάποιος προβάλλει στο Διαδίκτυο.

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας με τον οίκο Burberry;

Επικοινώνησαν μαζί μου και μου παρουσίασαν την ιδέα, κάτι που ήταν απροσδόκητο. Δεν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο αλλά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον ως concept και ήθελα να δω πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε να συζητάμε τις λεπτομέρειες για την καμπάνια και ήταν συναρπαστικό. Για μένα, οι λέαινες αντιπροσωπεύουν τη γυναικεία ενότητα και δύναμη. Έχουν αυτοπεποίθηση και κινούνται μαζί. Όπως κι εκείνες, στεκόμαστε στους ώμους των γυναικών που ήρθαν πριν από εμάς κι εκείνων που μας στηρίζουν σε όλη μας τη ζωή. Για μένα, αυτή η εικόνα είναι μια πραγματική πηγή ενδυνάμωσης. Το βίντεο της καμπάνιας ήταν μικρού μήκους και τα γυρίσματα διήρκησαν τέσσερις μόλις μέρες. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Έχετε ανακαλύψει κάτι νέο για την ιδέα της ομορφιάς μέσα από αυτή τη συνεργασία;

Νομίζω πως αυτό που με τράβηξε περισσότερο στο να συμμετέχω σε αυτό το project είναι ότι δεν είναι επιφανειακό. Δεν φοράω πολύ μακιγιάζ στην καμπάνια και είναι αυτό που ήθελα να βγει, δηλαδή να νιώθω και να δείχνω φυσική. Ταιριάζει μ’ εμένα, μου αρέσει η φυσική ομορφιά και το να προσπαθούμε να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και όμορφοι με αυτό που είμαστε.

Η ιστορία του αρώματος αφορά στην εσωτερική δύναμη. Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη δύναμή σας;

Η μεγαλύτερή μου δύναμη είναι οι άνθρωποι που έχω γύρω μου. Έχω καταπληκτικούς ανθρώπους στη ζωή μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι συνεργάτες μου, όλοι είναι ειλικρινείς, έξυπνοι, αστείοι και είμαι τόσο περήφανη που τους έχω. Δεν ξέρω αν είναι δύναμη, αλλά σίγουρα μου δίνει δύναμη και με κάνει να νιώθω πιο ολοκληρωμένος ως άνθρωπος.

Υπάρχει μια αγαπημένη αρωματική ανάμνηση ή κάτι που σας έρχεται αυτόματα στο νου όταν μυρίζετε κάτι συγκεκριμένο;

Ως επί το πλείστον, είναι απλά πράγματα, όπως η μυρωδιά από ένα κέικ ή φαγητό που έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή ή μια μυρωδιά από τη φύση. Υπάρχει ένα δάσος κοντά στο σπίτι όπου μεγάλωσα που έχει μια πολύ ξεχωριστή μυρωδιά – μυρίζει σαν φρέσκια βροχή, οπότε αυτή με ταξιδεύει πάντα στην παιδική μου ηλικία.

Τι σας αρέσει περισσότερο στο άρωμα Burberry Goddess; Τι το κάνει ξεχωριστό για εσάς;

Όταν το μύρισα για πρώτη φορά, μου φάνηκε πολύ ζεστό και καλοκαιρινό και με εντυπωσίασε το γεγονός ότι άλλαξε αρκετά η εσάνς του έπειτα από λίγη ώρα στο δέρμα μου. Έγινε πιο αισθησιακό και εκλεπτυσμένο. Ακόμα, έχει νότες από βανίλια και μου αρέσει ό,τι είναι ξυλώδες, επειδή μου φέρνει στο νου το φως των κεριών και τη λάμψη του φεγγαριού.

Έχετε κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς που σας αρέσει να ακολουθείτε κάθε πρωί ή βράδυ;

Δεν χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα στο πρόσωπό μου, είμαι περισσότερο μίνιμαλ και αυτό βοηθάει με το γεμάτο πρόγραμμά μου. Μπορώ εύκολα να τα έχω μαζί μου, ενώ δεν μου παίρνει και πολύ χρόνο να τα εφαρμόσω. Ξεκινώ πάντα με μια κρέμα καθαρισμού και στη συνέχεια απλώνω μια πολύ απλή ενυδατική κρέμα με ψευδάργυρο. Την ημέρα απλά προσθέτω μια αντηλιακή κρέμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below