Το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας του iMEdD επέστρεψε για ακόμα μία χρονιά και ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260, είσοδος από Πολυκράτους). Ανοίγει με ένα δυναμικό πάνελ για την ελευθερία του Τύπου, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από τη Γαλλία, τη Σλοβακία, τη Σερβία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Στο φετινό συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 διακεκριμένοι επαγγελματίες της δημοσιογραφίας σε πάνω από 50 sessions. Οι θεματικές ενότητες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μείζονος σημασίας, όπως η διασφάλιση της ελευθερίας του Τύπου, οι καινοτόμες στρατηγικές για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου τοπίου στα μέσα ενημέρωσης, τα δημιουργικά εργαλεία για τη δημιουργία περιεχομένου με αντίκτυπο, η διασυνοριακή ερευνητική δημοσιογραφία, το ρεπορτάζ για το περιβάλλον και η κάλυψη κρίσεων.

Ένα από τα αξιοσημείωτα της φετινής χρονιάς είναι το UNCOVERED Conference 2024, η μεγαλύτερη διασυνοριακή εκδήλωση ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ευρώπη. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ECPMF) σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας (EJC) και την Arena for Journalism in Europe και θα επικεντρωθεί στην αποκάλυψη της διαφθοράς και του διασυνοριακού εγκλήματος. Το συνέδριο πραγματοποιείται στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Forum και θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής του διεθνούς κύρους βραβείου IJ4EU Impact Award 2024, με το οποίο αναγνωρίζονται αξιόλογες προσπάθειες ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Forum, οι συμμετέχοντες-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν 18 κορυφαίους οργανισμούς στο Media Village, μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Βραβείο Τύπου (EPP), το Fundación porCausa, το Παγκόσμιο Δίκτυο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (GIJN), οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) και το World Press Photo (WPP).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης μια διαδραστική εγκατάσταση οπτικοποίησης δεδομένων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου σε 180 χώρες και μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας που καταγράφει εγκλήματα πολέμου.

Info

Βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below