Οι απάτες του διαδικτύου όπου κάποιοι προσποιούνται celebrities για να αποσπούν χρήματα από τα θύματά τους δεν είναι καινούρια υπόθεση, αλλά αυτή τη φορά η δικαιοσύνη σημείωσε μια επιτυχία στην εξάρθρωση μιας τέτοιας σπείρας. Συγκεκριμένα, πέντε άτομα συνελήφθησαν καθώς θεωρείται ότι συνεργάζονταν με «εγκληματική οργάνωση» που προσέγγιζε γυναίκες διαδικτυακά, αποσπώντας τους χρήματα. Από δύο θύματα εκτιμάται ότι απέσπασαν πάνω από 350.000 δολάρια.

Οι συγκεκριμένοι απατεώνες χρησιμοποιούσαν ψεύτικα προφίλ με το όνομα και φωτογραφίες του Brad Pitt και, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, έστελναν μηνύματα στα υποψήφια θύματά τους με την υπόσχεση μιας ερωτικής σχέσης. Αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, ζητούσαν από τις γυναίκες να μεταφέρουν χρήματα, υποτίθεται ως επένδυση σε διάφορες παραγωγές του.

«Είναι φοβερό το γεγονός ότι οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τη στενή σχέση των celebrities με τους θαυμαστές τους και μας υπενθυμίζει να μην απαντάμε σε ανεπιβεβαίωτες επαφές από το διαδίκτυο, ειδικά όταν φέρουν ονόματα ηθοποιών χωρίς παρουσία στα social media».

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις, ώστε εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε επίσημα ότι ο Brad Pitt δεν έχει λογαριασμούς στα social media: «Είναι φοβερό το γεγονός ότι οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τη στενή σχέση των celebrities με τους θαυμαστές τους και μας υπενθυμίζει να μην απαντάμε σε ανεπιβεβαίωτες επαφές από το διαδίκτυο, ειδικά όταν φέρουν ονόματα ηθοποιών χωρίς παρουσία στα social media».

Δεν είναι φυσικά ο μοναδικός επώνυμος που έχει δει το όνομά του να καταχράται σε υποθέσεις διαδικτυακής απάτης. Έχει συμβεί και με άλλους, όπως τους Whoopi Goldberg, Tom Hanks, Johnny Depp και Florence Pugh. Η τελευταία, μάλιστα, προχώρησε πρόσφατα σε μια δήλωση μέσα από ένα Instagram Story της: «Απλά να ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αυτός είναι ο μοναδικός λογαριασμός που μου ανήκει. Καμία άλλη ιδιωτική σελίδα ή τσατ… μόνο αυτός. Έπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιοι ζητούν χρήματα/φωτογραφίες/επικοινωνία μέσα από σελίδες που προσποιούνται ότι ανήκουν σε εμένα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below