Θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας δεν ξέρετε αν πρέπει να κάνετε ανταύγειες ή balayage; Μην αγχώνεστε, δεν είστε οι μόνες.

Αρχικά να πούμε πως ναι, οι δύο τεχνικές διαφέρουν πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η μία είναι καλύτερη από την άλλη. Η απόφαση εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τους στόχους του καθενός για τα μαλλιά του.

Balayage

Το αγαπούν πολλές διάσημες και μη και όχι άδικα, αφού δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Στο balayage η βαφή εφαρμόζεται απευθείας στα μαλλιά, χωρίς να χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα. Το τελικό look θυμίζει τα μαλλιά που έχουν ανοίξει φυσικά από τον ήλιο, με το χρώμα να γίνεται πιο ανοιχτό στις άκρες. Δεν απαιτεί συχνή συντήρηση, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για όσες δεν θέλουν να πηγαίνουν συνέχεια στο κομμωτήριο για να βάψουν τις ρίζες, αφού τα μαλλιά μακραίνουν με το χρώμα να δείχνει αρμονικό για πολλούς μήνες.

Launchmetrics Spotlight

Ανταύγειες

Η λέξη ανταύγειες μπορεί να μας φέρνει στο νου τις χοντρές ξανοιγμένες τούφες που ήταν in στις αρχές των 00s, όμως η τεχνική αυτή έχει εξελιχθεί πάρα πολύ από τότε. Οι ανταύγειες είναι μια τεχνική βαφής μαλλιών όπου τμήματα των μαλλιών ανοίγουν για να δημιουργήσουν αντίθεση με το χρώμα της βάσης, ενώ απαιτούν και αλουμινόχαρτα ώστε να απομονωθούν συγκεκριμένες τούφες. Μπορούν να διαφέρουν ως προς το πάχος, την τοποθέτηση και την αντίθεση των αποχρώσεων, ενώ προσθέτουν διάσταση και βάθος στα μαλλιά. Τέλος, απαιτούν συχνά ραντεβού για ανανέωση χρώματος στις ρίζες.

Πριν επιλέξετε ποια τεχνική θέλετε να κάνετε, καλό είναι να λάβετε υπόψη τους στόχους για τα μαλλιά σας καθώς και την υφή και την πυκνότητά τους. Αν τα μαλλιά σας είναι αρκετά λεπτά και ταλαιπωρημένα, τότε μάλλον το balayage σε έναν κοντινό τόνο με το φυσικό σας είναι η καλύτερη επιλογή. Σε περίπτωση που θέλετε να ανοίξετε πολύ το χρώμα των μαλλιών σας, οι ανταύγειες είναι προτιμότερες. Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, πως το balayage δείχνει πιο κολακευτικό σε μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά, ενώ οι ανταύγειες μπορούν να γίνουν σε κάθε πιθανό μήκος με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below