Κάντε το εικόνα: Είναι 22 Σεπτεμβρίου του 1994 και τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν πρεμιέρα. Φυσικά, τα πράγματα δεν μοιάζουν με το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο ούτε με τις εφαρμογές που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας. Μία από τις πιο δημοφιλείς, πλέον, τηλεοπτικές κωμωδίες αρχίζει το ταξίδι της στους δέκτες του NBC και κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού.

Το αγαπημένο καστ όλων – Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) και David Schwimmer (Ross) – γιόρτασε τα 30 του γενέθλια.

Στην Ελλάδα άρχισαν να προβάλλονται από το Star τον Οκτώβριο του 1995 και μέχρι σήμερα αποτελούν αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Το μυστικό της μακροχρόνιας επιτυχίας της σειράς; Στιβαρό σενάριο και παραγωγή, αληθοφανείς καταστάσεις (με εξαίρεση, ίσως, εκείνη την υπερμεγέθη κουζίνα στο διαμέρισμα της Monica και της Rachel που κανένας δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά στη Νέα Υόρκη την εποχή εκείνη), και ένας εξαμελής θίασος που είχε το είδος της χημείας -και της συντροφικότητας εκτός οθόνης- που απλά δεν βρίσκεις σε καμία κωμική σειρά επί του παρόντος.

Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών των Friends, διαβάστε παρακάτω πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τη σειρά:

Δεν ήταν πάντα Νο. 1

Τα Φιλαράκια ολοκλήρωσαν την πρώτη τους σεζόν στην 8η θέση της συνολικής κατάταξης στην prime time, δηλαδή τρεις θέσεις μπροστά από το πρόγραμμα που προβαλλόταν πριν από αυτά, το Mad About You. Τη δεύτερη σεζόν ήταν στο No.5 της συνολικής τηλεθέασης καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο τίτλος δεν ήταν εξ αρχής αυτός

Δεν γνωρίζουμε αν με άλλο τίτλο θα έκανε την ίδια επιτυχία, πάντως οι παραγωγοί της σειράς είχαν σκεφτεί να το ονομάσουν Insomnia Café, Friends Like Us, και Six of One, πριν καταλήξουν στο Friends.

Η παρέα δεν θα ήταν η ίδια

Το αρχικό πλάνο ήθελε οι πρωταγωνιστές να είναι τέσσερις και όχι έξι. Οι ρόλοι των Phoebe και Chandler, δεν συγκαταλέγονταν στους πρωταγωνιστικούς, αλλά στους υποστηρικτούς.

Η δίδυμη αδερφή της Phoebe «προϋπήρχε»

Πριν από τα Friends, η Lisa Kudrow είχε τον ρόλο της Ursula, της αφηρημένης σερβιτόρας στο Mad About You. Στη συνέχεια, «αποδείχθηκε» ότι η Ursula ήταν η δίδυμη αδελφή της Phoebe Buffay στα Φιλαράκια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max (@streamonmax)

Τα Friends από το 1979

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το “Friends” χρησιμοποιήθηκε ως τίτλος τηλεοπτικής σειράς.

Την άνοιξη του 1979, το ABC πρόβαλε μια δραμαντική κομεντί σε παραγωγή του Aaron Spelling με τίτλο Friends (Φίλοι), η οποία είχε ως επίκεντρο τρία 11χρονα παιδιά με διαφορετικό υπόβαθρο, που αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της εφηβείας.

 

κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram.com/@friends.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below