Συγκινημένος ο Javier Bardem απέτισε φόρο τιμής στη σύζυγό του Penelope Cruz, τη στιγμή που παραλάμβανε το βραβείο του στην Ισπανία.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Donostia Lifetime Achievement Award στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ο Bardem εξεθίασε την Cruz, την οποία παντρεύτηκε το 2010.

«Σε μια γυναίκα που αγαπώ και με την οποία μοιράζομαι μια ζωή», είπε αρχικά ο 55χρονος Bardem. «Θέλω να ευχαριστήσω και να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που είσαι και για το πώς μπορείς να είσαι υπεύθυνη για τη ζωή, τη ζωή των παιδιών σου, τη ζωή της οικογένειάς σου, της μητέρας σου, των φίλων σου, τη ζωή των άλλων, των πολλών ανθρώπων που δεν γνωρίζεις και για τους οποίους υποφέρεις και φροντίζεις – και αναμφίβολα τη ζωή αυτού του κυρίου που είναι εδώ, που σε αγαπάει και σε ευχαριστεί πολύ γι’ αυτό».

Η Penelope Cruz βρισκόταν στο κοινό και έστειλε φιλιά ως απάντηση στην ειλικρινή αφιέρωση του ηθοποιού σε εκείνη.

 

Το διάσημο ζευγάρι έχει κρατήσει σχετικά χαμηλό προφίλ από τότε που άρχισαν να βγαίνουν το 2007, αφού γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Vicky Cristina Barcelona.

Ο Bardem και η Cruz είχαν πρωτογνωριστεί ξανά μαζί, περίπου μία δεκαετία νωρίτερα στην ισπανική Jamón, Jamón, η οποία κυκλοφόρησε το 1992. Η Cruz ήταν τότε μόλις 16 ετών.

«Υπήρχε προφανής χημεία μεταξύ μας», δήλωσε ο Bardem στο GQ UK το 2017 για τον χρόνο που πέρασαν μαζί στα γυρίσματα του Jamón, Jamón. «Θέλω να πω, είναι όλα εκεί στο φιλμ- είναι σαν ένα ντοκουμέντο του πάθους μας. Μια μέρα θα πρέπει να το δείξουμε στα παιδιά – φανταστείτε! “Μαμά, μπαμπά, τι κάνατε στις ταινίες μαζί;” – “Λοιπόν, παιδιά μου, θα πρέπει να γιορτάσετε αυτή την ταινία, καθώς είστε εδώ εξαιτίας της!”».

Και πρόσθεσε: «Ήταν μια πολύ σέξι ταινία. Εξακολουθεί να είναι. Οι γονείς της Penélope ήταν γενναίοι που της επέτρεψαν να κάνει αυτή την ταινία – αν η κόρη μου στα 16 της ερχόταν σε μένα με ένα τέτοιο σενάριο, θα έλεγα όχι».

Διατηρώντας το ειδύλλιό τους μακριά από τις κάμερες, οι ηθοποιοί παντρεύτηκαν κρυφά στις Μπαχάμες τον Ιούλιο του 2010 πριν αποκτήσουν δύο παιδιά: τον γιο τους, Leo, τον Ιανουάριο του 2011 και την κόρη του, Luna, τον Ιούλιο του 2013.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below