Για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025, η Max Mara βρίσκει έμπνευση στην επιστήμη και εξερευνά τον περίπλοκο κόσμο των παράλογων, φανταστικών και υπερβατικών αριθμών. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει μυστήριο στο μαθηματικά;

Η Max Mara συνηθίζει να προβάλλει πρωτοπόρες γυναίκες της ιστορίας. Στην Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα συναντάμε την μαθηματικό, φιλόσοφο, αστρονόμο και πολύ αγαπητή δασκάλα Υπατία.
Μεγάλο μέρος του έργου της Υπατίας αναπτύχθηκε από τον Πυθαγόρα. Αυτές οι εξισώσεις, εκφρασμένες ως διαγραμματικά τρίγωνα, είναι όπως τα απλά βέλη που χρησιμοποιεί η μοδίστρα για να μετατρέψει ένα επίπεδο φύλλο σε μία τρισδιάστατη δομή- μαγικά, μυστικιστικά μικρά βέλη. Τόσο συχνά μεταμφιεσμένα ή καμουφλαρισμένα, εδώ αποκαλύπτονται περήφανα. Σε box-fresh βαμβακερά, με εξωτερικές ραφές, προσδίδουν στη συλλογή μια στροφή στην τριγωνομετρία. Τα ασύμμετρα σχήματα που θυμίζουν origami, αποτελούν μια νέα εκδοχή των ντραπέ φορεμάτων της εποχής της Υπατίας.

Πλεκτές φούστες σε columnar γραμμή και φορέματα με ανάγλυφες ρίγες προσφέρουν έναν υπαινιγμό στις ενδυμασίες αρχιεπίσκοπων. Εμπνευσμένο από το έργο της Υπατίας στην κοπή κώνων υπό διαφορετικές γωνίες, οι μαθηματικά σχεδιασμένες γραμμές δημιουργούν ενδιαφέρουσες σιλουέτες αποκαλύπτοντας ένα τμήμα των πλευρών, του μηρού, του ώμου ή ολόκληρη την πλάτη. Η κομψή σιλουέτα επικεντρώνεται στα σακάκια με νέο σχήμα στους ώμους: αιχμηρό, τετράγωνο και στενό.
Η θεωρία του χάους μας λέει να περιμένουμε το απροσδόκητο. Σε μια συλλογή που βασίζεται στη γεωμετρία και την ακρίβεια, συναντάμε άψογα γραμμικά υφάσματα, καμπαρντίνες, denims αλλά και τσαλακωμένα μεταξωτά.

Όταν η αισθητική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λεπτομερή τεχνική κατασκευή, ακόμη και το κλασικό πουκάμισο από ποπλίνα μπορεί να αναβαθμιστεί σε design statement. Η Max Mara παρουσιάζει μια ολόκληρη ακολουθία για να εξετάσει αυτή την υπόθεση. Και παρεμπιπτόντως, τι περιγράφει καλύτερα το «καλοκαίρι στην πόλη» από ένα βαμβακερό πουκάμισο ή ένα wrapped shirt dress;
Τα χρώματα δανείζονται τις αποχρώσεις των φιαλιδίων ενός εργαστηρίου: κρυσταλλικό λευκό, χάλκινο του οξειδίου τόσο μαύρο όσο μπορεί να είναι το καφέ, βαθύ, ντελφίνιουμ μπλε και νιτρικό αργυρό – η Max Mara «φωνάζει» χαλαρή, μαγική χημεία.
Μαγεία; Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη; Ο Kurt Vonnegut απάντησε σε αυτό όταν έγραψε: «Η επιστήμη είναι μαγεία που λειτουργεί».

#MaxMara #MaxMaraSS25 #mfw

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below