Σε μια νέα, τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε η κόρη του Bruce Willis και της Demi Moore, Tallulah Willis, μοιράστηκε την προσωπική εμπειρία της από τη διάγνωσή της με αυτισμό στα 29 χρόνια της, μετά από πολλές δυσκολίες και λανθασμένες διαγνώσεις, και μίλησε για την κατάσταση του πατέρα της σήμερα, μετά τη δική του διάγνωση με άνοια.

Όπως είπε για τον Bruce Willis: «Ο πατέρας μου είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή την περίοδο, κάτι που είναι καλό, στη συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι δύσκολο, υπάρχουν επώδυνες μέρες, αλλά και πάρα πολλή αγάπη. Έχω μάθει να μη θεωρώ δεδομένη καμία στιγμή. Πιστεύω πραγματικά ότι εκείνος είναι πολύ περήφανος για εμένα».

Πώς περιέγραψε τη διαδρομή της μέχρι τη διάγνωσή της με αυτισμό;

«Έπαιρνα λάθος διαγνώσεις για πολλά χρόνια. Μόλις στα 29 μου έγινε η σωστή, ότι βρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού, αυτό είναι πολύ κοινό στις ενήλικες γυναίκες. Για μένα ήταν κάτι πολύ καινούριο και μόλις τον τελευταίο χρόνο μαθαίνω τι σημαίνει αυτό. Γιατί ο δικός μου αυτισμός είναι υψηλής λειτουργικότητας, οι δυσκολίες μου είναι κυρίως αισθητηριακές, είμαι πολύ ευαίσθητη στα ερεθίσματα που δέχομαι, ενώ οι άλλοι πιστεύουν ότι τα προβλήματα αφορούν την επικοινωνία.

«Έπαιρνα λάθος διαγνώσεις για πολλά χρόνια. Μόλις στα 29 μου έγινε η σωστή, ότι βρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού, αυτό είναι πολύ κοινό στις ενήλικες γυναίκες. Για μένα ήταν κάτι πολύ καινούριο και μόλις τον τελευταίο χρόνο μαθαίνω τι σημαίνει αυτό».

»Ήταν μια ανακούφιση το να πάρω τη σωστή διάγνωση. Για να είμαι ειλικρινής, αναρωτιόμουν τι δεν πήγαινε καλά με εμένα, ένιωθα διαλυμένη, όταν έμαθα λοιπόν ότι κάποια στοιχεία του εαυτού μου δεν ήταν ελαττώματα αλλά απαιτούσαν κάποια επιπλέον εργαλεία αυτό με έκανε πιο επιεική απέναντι στον εαυτό μου. Ελπίζω και κάποιοι άλλοι, μαθαίνοντας για αυτό, να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους με μεγαλύτερη τρυφερότητα και κατανόηση.

»Από τότε που ήμουν μωρό ακόμα, τα μάτια του κόσμου ήταν στραμμένα πάνω μου, οπότε αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτή την πλατφόρμα για να μιλήσω. Ανέκαθεν ένιωθα την ευθύνη να δώσω σε αυτό ένα νόημα, γιατί νομίζω ότι και άλλοι άνθρωποι παρόμοιοι με εμένα, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, βρήκαν πάρα πολλές πληροφορίες στην κοινότητά μου. Είναι επώδυνο το να μη γνωρίζεις κομμάτια του εαυτού σου».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below