Ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης έχει ορθωθεί στη Γαλλία για τη Gisèle Pélicot, τη γυναίκα που, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της φρικτής υπόθεσης που έρχονται στο φως, αφού ναρκωνόταν από τον σύζυγό της βιαζόταν για δέκα χρόνια από άγνωστους άντρες. Ενώ διεξάγεται η δίκη του Dominique Pélicot και πενήντα ακόμα κατηγορούμενων, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, από τις οποίες μοιράζεται φωτογραφίες το Marie Claire France.

Μόνο στο Παρίσι εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν 3.500 άτομα στην Place de la République – μεταξύ αυτών ήταν η Charlotte Arnould, η οποία κατέθεσε μήνυση για βιασμό κατά του Gérard Depardieu, αλλά και η βουλευτής Sandrine Josso, η οποία υπέβαλε καταγγελία το 2023 κατά του γερουσιαστή Joël Guerriau. Η Gisèle Pélicot ευχαρίστησε το πλήθος των υποστηρικτών της με τη δήλωση: «Χάρη σε εσάς, έχω τη δύναμη να συνεχίσω μέχρι το τέλος».

Μόνο στο Παρίσι εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν 3.500 άτομα στην Place de la République – μεταξύ αυτών ήταν η Charlotte Arnould, η οποία κατέθεσε μήνυση για βιασμό κατά του Gérard Depardieu, αλλά και η βουλευτής Sandrine Josso, η οποία υπέβαλε καταγγελία το 2023 κατά του γερουσιαστή Joël Guerriau.

Η Anne-Cécile Malifert, πρόεδρος του Fondation des Femmes (Ίδρυμα Γυναικών), ζήτησε «έναν ολοκληρωμένο νόμο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας», με 95 μέτρα, όπως συστηματική έρευνα των κατηγορουμένων μόλις υποβληθεί καταγγελία και εκπαίδευση των δικαστών στα ποινικά δικαστήρια.

Στο μεταξύ ο Dominique Pelico παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή του για τον μαζικό βιασμό της συζύγου του. «Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους» δήλωσε ο 71χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με το BFM TV, προσθέτοντας: «Είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα».

Λίγο νωρίτερα είχε πει ότι η σύζυγός του τον έσωσε από μια παιδική ηλικία που τον είχε στοιχειώσει καθώς, όπως υποστήριξε, στα εννέα του χρόνια είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε νοσοκομείο ενώ ως έφηβος έγινε μάρτυρας ομαδικού βιασμού, καθώς εργαζόταν ως μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος σε ένα εργοτάξιο.

Ο Pelico κατηγορείται ότι νάρκωνε τη σύζυγό του και προσέγγιζε δεκάδες ξένους για να τη βιάσουν για δέκα χρόνια. Η δράση του κράτησε από το 2011 έως και το 2020, οπότε αποκαλύφθηκε.

Ο Pelico κατηγορείται ότι νάρκωνε τη σύζυγό του και προσέγγιζε δεκάδες ξένους για να τη βιάσουν για δέκα χρόνια. Η δράση του κράτησε από το 2011 έως και το 2020, οπότε αποκαλύφθηκε.

Οι εισαγγελείς έχουν αναφέρει ότι προσέφερε σεξ με τη σύζυγό του σε μια ιστοσελίδα και κατέγραφε την κακοποίηση. Ένας ακόμα από τους κατηγορούμενους της δίκης έχει δηλώσει ένοχος και για τη νάρκωση της δικής του συζύγου με σκοπό τον βιασμό.

Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από την εργατική και μεσαία τάξη της αγροτικής Γαλλίας, με ηλικίες από 26 έως 74 ετών. Ανάμεσά τους βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, στρατιώτες, μια νοσοκόμα, ένας ειδικός πληροφορικής. Οι περισσότεροι κατηγορούνται ότι βίασαν τη Gisèle Pélicot μία φορά και κάποιοι ότι επέστρεψαν και το έκαναν επανειλημμένα.

Πάνω από 12 κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ωστόσο, οι δικηγόροι πολλών άλλων υποστήριξαν ότι οι πελάτες τους δεν είχαν πρόθεση να τη βιάσουν και ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν και τους έκαναν να πιστέψουν ότι μετείχαν σε ερωτική πράξη μεταξύ συναινούντων ενηλίκων, όπου η ίδια προσποιούνταν ότι κοιμόταν.

Πάντως, ο Πελικό υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη στα τέλη του 2020 ότι είχε ενημερώσει όλους τους άνδρες ότι η σύζυγός του ήταν ναρκωμένη και δεν γνώριζε τι της συνέβαινε.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Marie Claire France:

Με στοιχεία από protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below