Ποτέ πριν το ρύζι δεν ήταν τόσο νόστιμο.
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 22΄ λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
250 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
300 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κλωναράκι θυμάρι
700 ml ζωμό κότας ζεστό
1 κ.σ. βούτυρο κρύο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το κρασί να μαλακώσουν για 20΄ λεπτά. Σε φαρδύ βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι, τσιγαρίζουμε για 3΄ λεπτά να γυαλίσει το ρύζι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να στεγνώσουν λίγο και να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί τα αποξηραμένα μανιτάρια και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το θυμάρι, μειώνουμε στο μισό την ένταση της φωτιάς και αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό κουταλιά-κουταλιά ίσα που να σκεπάζεται το ρύζι. Μόλις απορροφηθεί το υγρό συμπληρώνουμε ξανά, μέχρι να βράσει το ρύζι και να είναι ικανοποιητικό στη γεύση μας για περίπου 17΄ λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2΄ λεπτά με κλειστή την ένταση της φωτιάς. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο θυμάρι αν θέλουμε.