Aν θέλετε μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε στο Κυριακάτικο τραπέζι, αυτή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη:
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄ λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20΄ λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
500 γρ. ρύζι κίτρινο
200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. κάσιους καβουρδισμένα μαζί με 1 κ.σ. σπόρους γλυκάνισο
1 μπουκετάκι μπρόκολο σε κομματάκια
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
700 ml – 1 λίτρο ζωμό κότας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε φαρδύ βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν για 2΄ λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Μετά προσθέτουμε το ρύζι, αφήνουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον μισό ζωμό. Περιμένουμε να πιει όλο τον ζωμό, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να φύγει όλη ή υγρασία. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό μας με μία πράσινη πλούσια σαλάτα