Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ήταν η εμφάνιση της Lady Gaga, και για το εντυπωσιακό λουκ της με την υπογραφή Dior Haute Couture: ένα μαύρο jacket με φτερά πάνω από μαύρο σατέν bustier και ροζ φούστα σε παγιέτες και φτερά. Την εμφάνισή της συμπλήρωναν headpiece, γάντια και παπούτσια, όλα με την υπογραφή Dior. Στο τέλος μάλιστα της περφόρμανς της, έβγαλε τη φούστα και έμεινε με το bustier και με hot pants, σε συνδυασμό με ένα πονπον σε λευκά φτερά. Και οι εμφανίσεις της χορευτικής ομάδας της ήταν Dior.

Το λουκ ήταν ένας φόρος τιμής στο γαλλικό καμπαρέ και αναδείκνυε τον στενό διάλογο που ανέκαθεν διατηρεί ο οίκος μεταξύ της υψηλής ραπτικής και των τεχνών ήδη από την ίδρυσή του στο Παρίσι, το 1946.

H ιδέα του λουκ ήταν της Maria Grazia Chiuri. Καθώς η Lady Gaga αφαιρεί ρούχα και αξεσουάρ στη διάρκεια της περφόρμανς, στο τέλος μένει το εμβληματικό αξεσουάρ των παριζιάνικων music hall, Cul de Paris. Τα outfits των μουσικών και των χορευτών που την πλαίσιωναν τίμησαν επίσης τη «Sabrina» (1954) με την Audrey Hepburn.

Via Dior

Δείτε στιγμιότυπα της κατασκευής του λουκ από το ατελιέ του οίκου:

© Sophie Carre
© Sophie Carre

© Sophie Carre

Την υπογραφή Dior είχε και η εμφάνιση της Γαλλίδας σταρ Aya Nakamura, ένα exclusive κομμάτι, εκ νέου ερμηνεία μιας από τις σιλουέτες του show Dior Ηaute Couture Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024-25, διά χειρός Maria Grazia Chiuri. Ένα ακόμα θαύμα της χειροτεχνίας, επίσης, αφού τα χρυσά φτερά που την κοσμούσαν τοποθετήθηκαν από τεχνίτες, ένα ένα. Dior ήταν και τα παπούτσια της Lady Gaga και τα outfits του χορευτικού σχήματος της Nakamura.

Photo by Esa Alexander / POOL / AFP Via Dior

Τέλος, η mezzo soprano Axelle Saint-Cirel εντυπωσίασε με ένα λευκό φόρεμα Dior Haute Couture μήκους οκτώ μέτρων, που ξεκινούσε από τη γαλλική σημαία και επεκτεινόταν στην τουαλέτα της ερμηνεύτριας χάρη στη δεξιοτεχνία του οίκου.

Photo by Philippe Lopez / AFP Via Dior

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below