Ανεξάρτητος βουλευτής είναι από χθες το απόγευμα ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, καθώς η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τη Νατάσα Πετρούλια, δικηγόρο και νομική σύμβουλό του (κεντρική φωτό), είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας άρδην την ατζέντα, αλλά και τους συσχετισμούς εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ο Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο, επιτέθηκε απρόκλητα στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε, απευθυνόμενος προς τη συνεργάτιδα του υπουργού: «Μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου. Σε εσάς το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε, απευθυνόμενος προς τη συνεργάτιδα του υπουργού: «Μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου. Σε εσάς το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας».

Την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκαν όσοι ήταν στην αίθουσα – μάλιστα, ο κ. Βαρτζόπουλος του φώναζε ότι η γυναίκα έχει πρόβλημα υγείας, αλλά αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, η οποία μάλιστα σοκαρισμένη από την επίθεση του συναδέλφου της έβαλε τα κλάματα, όπως και η συνεργάτις του κ. Γεωργιάδη. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης σχολίασε ότι «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Η Αθηνά Λινού υπερασπίστηκε ανοιχτά τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, βάζοντας μάλιστα τα κλάματα.

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, επενέβη επίσης λέγοντας: «Απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι’ αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα, εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε, δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

Με στοιχεία από protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below