Έχουν ήδη συμπληρωθεί δέκα χρόνια από τότε που μία παρέα φίλων με μεγάλη αγάπη για το καλό φαγητό και την ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο που να ικανοποιεί πρώτα απ’ όλα τους ίδιους. Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος Βαρβέρης, η Μαριάννα και ο Γρηγόρης Ψάλτης, φίλοι από παιδιά και ακούραστοι, κοσμογυρισμένοι ταξιδευτές, έβαλαν στο The Twenty One Restaurant & Bar όλη την αγάπη τους για την κομψότητα, αλλά και τις εκλεκτές γεύσεις.

Το 2024 το διαχρονικά αγαπημένο εστιατόριο γνωρίζει ένα έξυπνο revamp καθώς συνδέεται πλέον και με το ultra stylish The Twenty One Hotel, ένα city hotel που έλειπε από αυτή την πόλη.

Περνώντας το κατώφλι του ανανεωμένου The Twenty One Restaurant & Bar, αναγνωρίζει κανείς τη γραμμή της σύγχρονης πολυτέλειας όπως ορίζεται από τη Moda Bagno-Interni αφού από εκεί προήλθαν τα έπιπλα και τα αντικείμενα στο χώρο. Το interior design έχει την υπογραφή του Στάμου Χονδροδήμου (IDLaboratorium) ο φωτισμός της Αλεξάνδρας Μπογδάνου.

Το πράσινο που κυριαρχεί στους εξωτερικούς χώρους γίνεται σημείο αναφοράς και στους εσωτερικούς, που δεν κρύβουν την αγάπη τους για το ύφος της Belle Epoque και  το στυλ Art Nouveau. Μάρμαρα, ψηφίδες, φίνες ταπετσαρίες, βελούδινα υφάσματα, σοφιστικέ χρωματικοί τόνοι και βέβαια μοντέρνα έργα τέχνης φτιάχνουν το τέλειο κάδρο για να απολαύσει κανείς ένα πρώτο ποτό, στο εντυπωσιακό μπαρ ή πλάι στην πισίνα πριν φτάσει στο τραπέζι του για να μυηθεί στη φιλοσοφία της κουζίνας του The Twenty One.

Εκεί έχει το γενικό πρόσταγμα ο Νίκος Δήμητρας, ο οποίος, με αφετηρία τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, ετοιμάζει πιάτα που δεν κρύβουν την αγάπη τους για τη Γαλλική κουζίνα, ούτε φοβούνται να αγκαλιάσουν επιρροές από τη Μεσόγειο, αλλά και την Ασία (λατρέψαμε το sushi menu). Εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές των κυρίως πιάτων, οι κοπές και το ψάρι δηλαδή, προέρχονται από επιλεγμένους προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς.

 

 

Κι ενώ η  wine list με επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο παραμένει εντυπωσιακή, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ένα (και δύο) cocktail από φρέσκες πρώτες ύλες, από τους εξαιρετικά έμπειρους και ευγενικούς bartenders στο υπέρκομψο μπαρ που θα ζήλευε ο Γκάτσμπυ.

Είναι αδύνατον να επισκεφτεί κανείς το The Twenty One Restaurant & Bar και να μην λαχταρίσει να περάσει δύο βράδια στην Κηφισιά. Ακριβώς πάνω από το εστιατόριο, το The Twenty One Hotel αποτελείται από 21 δωμάτια με κοσμοπολίτικη αύρα για επισκέπτες που αγαπούν τη τέχνη και χαίρονται να απολαμβάνουν μία ατμόσφαιρα που δημιουργούν η κομψότητα και η πολυτέλεια όταν συνδυάζονται ήσυχα και αρμονικά.

Ένα city hotel με μεγάλη αγάπη για τη φύση, πνιγμένο στο πράσινο, με μία κινηματογραφικής ομορφιάς πισίνα και ανάλογης γοητείας κήπο.

Η αισθητική του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη, αποτυπωμένη ήδη εξαιρετικά στο Interni όσο και στη Moda Bagno, εγγυάται ότι η διαμονή εδώ είναι ένα ταξίδι αναψυχής στη χώρα του design, μία συνάντηση κορυφής με τη μοντέρνα τέχνη αλλά και αντίκες σπάνιας ομορφιάς.

Από το τρισδιάστατο πλακάκι Punto, δημιουργία των Ronan και Erwan Bouroullec για τον οίκο Mutina, που δίνει τον χρωματικό τόνο στους τοίχους μέχρι τις λεπτομέρειες από σκούρο ξύλο και μπρούτζο, που παραπέμπουν στο πολυτελές παρελθόν των αρχοντικών της Κηφισιάς, όλα στο Twenty One δείχνουν πως έχει μπει πολύ σκέψη και αγάπη σε κάθε στάδιο της δημιουργίας του.

Με την αστική αισθητική και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του αυτό το μικρό ξενοδοχείο κάνει τον φιλοξενούμενο να νιώσει πρωταγωνιστής σε μια νουβέλα δικής του επινόησης.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below