Η μεγάλη πρεμιέρα των Επιδαύρειων για φέτος έγινε την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, με την παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε σκηνοθεσία του Τιμοφέι Κουλιάμπιν.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα η Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη, η πολυαναμενόμενη παραγωγή, η παράσταση – σχεδιασμένη αποκλειστικά για το αργολικό θέατρο – ένωσε δημιουργικά τον Ρώσο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας που επιδιώκεται τα τελευταία χρόνια.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσει τον Νίκο Ψαρά στον ρόλο του Αγαμέμνονα και τη Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της της Κλυταιμνήστρας.

Ανάμεσα σε εκείνους που παρακολούθησαν την παράσταση ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης,η Εύα Νάθενα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Διονύσης Φωτόπουλος και η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Ιωάννης Καπλάνης-Κυριακή Μάλαμα-Κατερίνα Ευαγγελάτου-Δημήτρης Πασσάς-Στέφανος Κασσελάκης. NDP
Κατερίνα Ευαγγελάτου-Γιώργος Μπαρτζώκας-Δημήτρης Πασσάς. NDP

Η τελευταία, ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη με την επιτυχία της παράστασης και φωτογραφήθηκε χαμογελαστή με συντελεστές και συναδέλφους της.

NDP

Για την παρουσία της στο θέατρο επέλεξε ένα φόρεμα με δύο αποχρώσεις – του λευκού και του μπεζ, με ιδιαίτερη λαιμόκοψη. Αν και την έχουμε συνηθίσει περισσότερο σε εμφανίσεις που κυριαρχεί το μαύρο, αυτή τη φορά προτίμησε ένα ρούχο που ταίριαζε άψογα στο περιβάλλον που βρισκόταν. Συνδύασε το σατέν, μακρύ φόρεμα της με δαχτυλίδια και βραχιόλια στα χέρια και κρίκους. Κράτησε τα μαλλιά της ίσια και ριγμένα στους ώμους, ενώ διατήρησε σε φυσικούς τόνους και το μακιγιάζ της.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below