Μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη στη μακρόχρονη πορεία του Μίμη Πλέσσα στη μουσική διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας, 19 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

Σε μια μυθική καριέρα που εκτείνεται σε επτά δεκαετίες, ο Μίμης Πλέσσας (γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου του 1924), πολυσχιδής συνθέτης, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, έχει συνθέσει μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική.

Ο Μίμης Πλέσσας ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την πλούσια συμβολή του στη δισκογραφία, η οποία του οφείλει επίσης τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ: ο Δρόμος, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, έχει 4.000.000 πωλήσεις από το 1969.

Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του Πλέσσα, από τις «Θαλασσιές τις χάντρες» μέχρι το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά και τραγουδιούνται ακόμα.

Στη συναυλία – αφιέρωμα στην καριέρα του έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και η Νατάσα Παζαΐτη, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία ήταν κομψή μέσα στο μαύρο φόρεμά της.

NDP

Το ρούχο διακρινόταν για την ιδιαίτερη πλάτη του και τα cut-out στο πλάι, ενώ έφερε και διακριτικές λεπτομέρειες από δαντέλα. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου το συνδύασε με χρυσά σανδάλια και ελαφρύ μακιγιάζ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below