Η συλλογή Max Mara Resort 2025 παρουσιάστηκε με φόντο το ιστορικό σκηνικό του Παλατιού των Δόγηδων της Βενετίας. Η πασαρέλα ήταν γεμάτη γήινα, ουδέτερα κομμάτια από πλούσιο, ντραπέ ύφασμα. Πολλά από τα ρούχα γιόρτασαν τα ταξίδια του Marco Polo και άντλησαν έμπνευση από τα μάρμαρα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Η συλλογή άνοιξε με μια σειρά από καμηλό παλτό σε μαύρο, λευκό και ανοιχτό καφέ. Στη συνέχεια ακολούθησαν πλούσια μετάξια σε αποχρώσεις που θυμίζουν αυτό που θα μπορούσε να είχε μεταφέρει ο Μάρκο Πόλο από την αρχαία Ιαπωνία μέσω της Κωνσταντινούπολης. «Με ενδιέφερε να εξερευνήσω την ομορφιά που δημιουργείται από τη συνάντηση των πολιτισμών», εξήγησε ο Ian Griffiths, δημιουργικός διευθυντής της Max Mara.  “[Η Βενετία], τον Μεσαίωνα, ήταν ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το λίκνο αυτού που σήμερα αποκαλούμε πολυτέλεια.”

Μεγάλα μανίκια με φουσκωτά μανίκια, headpieces και βελούδινες φούστες pannier ήταν τα highlights της επίδειξης, θυμίζοντας μεγάλους πίνακες του Bellini ή του Carpaccio. Ο ρόλος της Βενετίας στο πολιτικό τοπίο του Μεσαίωνα, και η συνεχιζόμενη επιρροή της σήμερα, εμφανιζόταν προσεκτικά σε κάθε κομμάτι.

Τα πανωφόρια της συλλογής είναι τολμηρά και εντυπωσιακά, από πολυτελή “robes de chambre” μέχρι παρκά και καμπαρντίνες. Τα μεταξωτά πανωφόρια ήταν αξιοσημείωτα, καθώς ήταν κατασκευασμένα με μοτίβα εμπνευσμένα από τα ψηφιδωτά που βρέθηκαν στο διάσημο Basilico San Marco της Βενετίας. Τα ασύμμετρα βελούδινα φορέματα της συλλογής είχαν τα ίδια περίπλοκα μοτίβα. Ο Griffiths σημείωσε ότι η χρήση αυτών των μοτίβων αντιπροσωπεύει μια επιστροφή στα πρώτα χρόνια του ως σχεδιαστής. «Η τελευταία μου συλλογή στη σχολή ήταν εμπνευσμένη από τα ψηφιδωτά του Αγίου Μάρκου», είπε. «Τα κατάφερα σε συνεργασία με έναν συνάδελφο που φοίτησε στο Πολυτεχνείο του Μάντσεστερ. Έβγαλα αυτές τις μελέτες από τα συρτάρια… είναι συναρπαστικό να τις βλέπω στην πασαρέλα σήμερα», συμπλήρωσε.

Παρακάτω όλα τα look της συλλογής:

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below